Γαλλικές Άλπεις (2 εξόρμηση) και πέριξ ... 2014

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
:ok:....δοξα το Θεο παιδες ....εχουμε την υγεια μας ...περασε παλι ο καιρος ...τα ονειρα γιναν σχεδια ...και τα σχεδια φτασανε πλεον σε αποσταση αναπνοης για να παρουν μορφη ...λιγοτερο απο μηνας για να ξεκινησουμε ...Θεου και καιρου επιτρέποντος ...την φετινη μας γυροβολια!

... το προγραμμα το κλασσικο .... η παρέα η ιδια ,... το σχεδιο πανομοιότυπο , 8 οι γυροβολιες με συνολικα 2μιση χιλιαδες καυτα ορεινα χιλιομετρα... αλλα η ορεξη και η λαχταρα ακομα μεγαλυτερη, γιατι πλεον εχουμε στο μυαλο μας μια εικονα απ το τι μας περιμενει. Ξεκιναμε στις 28 Ιουνιου μεσανυχτα ,απο autobahn φορτωμένες 4 μηχανες διανύοντας μια αποσταση γυρω στα 1000 χιλιομετρα μεχρι το πρωι , με αλλαγες στο τιμονι. Τελικος προορισμος και ορμητηριο μας για τα περιξ , ενα μικρο πανδοχείο ,στρατηγικά επιλεγμενο και παλι για να βολευει καπου στη μεση της ευρύτερης περιοχης απ τις γυροβολιες που εχουμε επιλεξει!..σε ιταλικο εδαφος (για να απολαυσουμε και τα καλα της Ιταλικης κουζινας οταν το βραδυ επιστρεφουμε),αλλα πολυ κοντα στα συνορα με την Γαλλια. Το πανδοχειο ονομαζεται Chalet sul Lago ...βρισκεται σε αποσταση βολης απ τους προορισμους μας ..... και καπου αναμεσα στη Susa , (ενα χωριουδακι μετα την πολη του Τορινο ) και στη λιμνη Lac du Mont Cenis που ειχαμε τσεκαρει και μας αρεσε σαν τοποθεσια απο πέρσι!

Αν ηθελα να περιγραψω σε καποιον (που δεν εχει περασει απ τα περιξ και δεν εχει μια συνολικη γεωγραφικη εικονα) τις Αλπικες περιοχες της Γαλλιας θα ξεκινουσα λεγοντας οτι αν μεταφορικα παρομοίαζα συνολικα την εκταση της χωρας Γαλλιας με μια τεραγωνη φετα κασερι για τοστ ... θα τοποθετουσα τις περιοχες για τις οποιες μιλαμε σε μια μικρη μολις γωνια στο κατω δεξι μερος της. Και αν συνεχιζοντας επερνα αυτο το μικρο κομματι της χωρας και τοποθετουσα την κεντρικη κορυφογραμμή της , ,που ειναι σχεδον καθετη προς την πλευρα της θαλασσας, πανω σε να κομματι του χάρακα με κλιμακα απ το 1 εως το 10 .... τοτε θα μπορουσα να εξηγησω γιατι νιωσαμε την αναγκη να ξαναεπισκευτουμε την περιοχη! Το λοιπον πριν 2 χρονια (αν ξεκινησω απ την κατω πλευρα του χαρακα αυτη που αρχιζει απ την θαλλασα ) επιλεξαμε ενα μερος για ορμητηριο περιπου στον αριθμο 3 πανω στο χαρακα και καναμε βολτες στις περιοχες απο 1 εως και 5 ... φετος σκοπευουμε να αράξουμε καπου στο 7 και να βολταρουμε απ το 5 μεχρι και το 10.

δεν ξερω αν σας μπερδεψα περισσοτερο αλλα παρακατω θα ριξω μερικες φωτογραφιες απ τις γυροβολιες που σκοπευουμε να γυρισουμε φετος κοιταζοντας τες μεσα απ το Google earth και σε βαθος χρονου θα ποσταρω και το roadbook γιατι ειμαι ακομα σε σταδιο της αντιγραφης!












...και εδω συνολικα ολες οι διαδρομες για αυτη τη χρονια!​


:ok:
... οτι νεοτερο εχω σχετικα με τις διαδρομες και το roadbook οπως αναφερα παραπανω θα το συμπληρώσω πολυ συντομα!
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
πολυ οργανωση ρε φιλε!!!!
Αυτός και ο Λάμπρος...:laugh:

Καλά να περάσετε Γιάννη, έχω αποθηκεύσει το περσινό ταξίδι στην Σλοβενία και ψάχνω χρόνο. Ξαναβάλε μας στην μπρίζα....:ok:
 

xurxes

"καφέ#αρκούδα"
Περιοχή
Salonika
Όνομα
Basil
Μοτό
KTM 690 ENDURO R
BMW R1200 GSA
εμεις θα ξαναοργωνουμε την Πινδο
και συ ρε γκαρντασακο τις Αλπεις!!!!

οπως παντα ολα κομπλε,,,,,,ευγε:ok:
καλα στροφιλικια και γουστα τρελα:Watching:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Εδω και μερες λοιπον παιδες, πισω παλι στο Solingen!...ολα πηγαν καλα , δοξα το θεο , για ακομα μια φορα !

Πανεμορφη εμπειρία και αυτη τη φορα !...πολυ τυχη με τον καιρο !...μηδαμινή κινηση ! .... γεμισαμε τα πνευμονια αερα , τα κεφάλια εικονες , την ψυχη αποθεματα ... καψαμε λαδακι και αφησαμε μπόλικο λαστιχακι στη ασφαλτο ! Δεν ξερω απο που να αρχισω και τι να μην παραληψω .... αλλα σε βαθος χρονου θα προσπαθησω να παραθεσω μερικα ακομα must πασσάκια και κορυφες στην λιστα που εχω ηδη παραθεσει παλιότερα...και ταξινομόντας τις φωτογραφιες μου ,θα μοιραστώ μαζι σας μερικες απ τις εικονες που σφράγισα στο μυαλο μου και καταφερα να παγωσω σε ψηφιακή μορφη!
















............. :_thumbsup:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
το λοιπον παιδες ... η μικρη μας περιπετεια οπως ειχα αναφερει και στη αρχη αρχισε με τη καθοδο μας μεσα στη νυχτα ,φορτωμενες οι μηχανες στο τρειλερ , με κατευθηνση ενα μικρο πανδοχειο μπροστα σε μια πανεμορφη λιμνουλα ... το Salet Sul Lago ...ακριβως πανω στα συνορα της Ιταλιας με την Γαλλια! ! 1180 χιλιομετρα βγηκαν τελικα και 13 ωρες με αλλαγες στο τιμονι με πολυ καλη διαθεση παρολη την κουραση ..... φρεσκοτατοι και ορεξατοι τις πρωτες πρωινες ειμασταν κιολας στη βαση!






Ενα μισαωρο να κατεβασεις τα άτια και να μαζεψεις τους ιμαντες ... ενα γεια και ενα καπουτσινο στο ξενοδοχο για την πρωτη γνωριμία και κατευθειαν ξεκιναει η πρωτη γυροβολια.​



Τις πρωτες 2 μερες ειχαμε σκοπο να κατεβουμε προς τα κατω στο πανδοχειο Osteria della Pace ,που ειχαμε στρατηγικα διαλεξει πριν 2 χρονια για διανυκτέρευση σε ενα μικρο γραφικο χωριουδακι το Sambuco ...με αποτερο σκοπο να κανουμε σε γρηγορο ρυθμο ... σαν μια ευχαριστη επαναληψη , τα πιο ομορφα πάσσα που ειχαμε γνωρισει πριν 2 χρονια στη περιοχη! 360 επιλεγμενα χιλιομερα σε δρομακια αναμεσα στις κορυφες στη καταβαση και 420 την επομενη μερα παλι προς τα πανω και ειχαμε κανει την πιο ομορφη επαναληψη των καλυτερων πανεμορφων διαδρομων!






Η υποδοχη απ τον ιδιοκτήτη του παλιου αυτου πανδοχείου , εορταστικη! Ξύπνησαν μνημες και ομορφες αναμνησεις μεσα μου ...χαμογελαστος ρολαριζα τα δρομακια , ξαναβλεπα τις γνωριμες κορυφες και ξαναδιαβαζα τις γνωστες πινακιδες .... σχεδον συγκινημενος. Απιστευτο συναισθημα ...ξένος εντελώς σε μια αλλη χωρα να νιωθεις καθε δρομακι σαν να ειναι δικο σου ...μονο και μονο γιατι πριν 2 χρονια το ξαναπερασες και σου δινεται παλι η ευκαιρια να το ξαναδεις!​













...το μερος ειναι απλα απιστευτο και σαν ομορφια και σαν ορμητηριο στα περιξ ...η ανθρωποι πολυ εγκάρδιοι και ευχάριστοι ...και το φαγητο και το κρασι καταπληκτικο .






.....​
 
Τελευταία επεξεργασία:

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
... τι να θελει αλλο κανεις?..καλη παρεα και διαθεση!..μοτοσυκλετα !...κορυφες !....στροφες!

Col d' Izoard / Col de Calibier / Col de La Βonette / Col den Agnel / Col de la Lombarde / Col de Larche και Col de Vars και ολα αυτα σε 2 μερουλες.





ουτε καν ο καιρος δεν καταφερε να μας πτοήσει ..που σε καποιο σημειο στο labonette πανω απ τα 1800 μετρα, εριχνε κεραυνούς και καταιγίδα!


















 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
... μια ολοκληρη μερα λοιπον με διανυκτέρευση στο Sambuco μαζι με ολη την επομενη .....με επαναληψεις σε αγαπημενα κομματια και κορυφες ..... και αργα το απογευμα αφηξη στο πανδοχειο Chalet sul Lago οπου θα ειχαμε σαν ορμητηριο και θα διανυχτερευαμε τις υπολοιπες 6 βραδιες!





Ενα πραγματικα μαγικό μερος στα δικα μου τα ματια ... καλυτερο απ οτι το περιμενα ... H περιοχη ονομαζεται [font=Roboto, Arial, sans-serif]Moncenisio , [/font]και μετα απο 6 μερες μπορω να το προτεινω ανεπιφύλακτα σε οποιοδηποτε βρεθει στα περιξ. Οικογενιακη επιχείρηση με απιστευτα ποιοτικες γευσεις και χορταστικες μεριδες με καλο κρασι ala casa! Ενα πανδοχειο μονο του στη μεση του πουθενα ,διπλα ακριβως στα συνορα Ιταλιας / Γαλλιας (σε ΙΤαλικο εδαφος), φυτεμένο περίτεχνα στους προποδες των βουνων και μπροστα απο μια πανεμορφη μικρη λιμνη γεματη πεστροφες. Ενα μαγικο τοπίο να ξυπνας το πρωι και να ταξιδευεις το βλεμα σου , απ τη βεραντα ... και το ιδιο να απολαμβανεις στο τελος της ημερας με ενα το ποτηρι κρασι στο χερι! Πολυ κοντα στο χωριο Susa, μια απιστευτη στρατηγικά θεση για να γυρισεις τα περιξ στη κοιλαδα του Iseran ...οπου απ το πρωτο κιολας μετρο που θα κανεις με τη μηχανη ..απολαμβάνεις ονειρικο στροφιλικι! (εχω δωσει κρυφη υποσχεση στον ευατο μου οτι , υγεια να χουμε , θα ξαναπαω καποτε οικογενιακως)









...εδω αξιζει να αναφερω οτι προπερσι ειχαμε φτασει σε μια γυροβολια μας σε αποσταση αναπνοης απ το περιβοητο Col του Iseran ..(τη δευτερη ψηλοτερη προσπελασιμη οδικως κορυφη της Ευρωπης μετα απ αυτη του La Bonette) και δυστυχως 30 χιλιομετρα πριν την κορυφη αναγκαστηκαμε να στριψουμε προς επιστροφη στη βαση γιατι ειχαμε ξεφυγει πολυ στα χιλιομετρα και θα μας επιανε νυχτα μεχρι να γυρισουμε στη βαση μας.

Η επομενη λοιπον ημερα ηταν εκεινη που θα επαλήθευε την υποσχεση που ειχα δωσει στο εαυτο μου 2 χρονια πριν μπροστα απ αυτη τη πινακιδα ..οταν εστριβα το τιμονι προς το Sambuco χωρις να παρω τη φωτογραφια που γαμογελαστος θα σκαρφαλωνα πανω στις πετρες με την πινακιδα του Iseran!




... εδω σε αυτο το σημειο λοιπον 2 χρόνια μετα ....σαν να μην περασε μια μερα και ετοιμη η πομπινα να σκαρφαλωσει στη κορυφη !..χεχε!


Η διαδρομη ξεκινώντας μεσα απ το χωριο της Susa μεχρι να φτασεις στο Mont Cenis ειναι το απολυτο ονειρο για καθε καγκουρα σε 2 τροχους ! ...απιστευτη χαραξη ..απιστευτο οδόστρωμα !...η συνέχεια ανεβαίνοντας το Mont Cenis και φτάνοντας στη διασταύρωση προς το Iseran πινακιδα ακομα καλυτερη! Συνεχιζεις την αναβαση για πολλα χιλιομετρα μεχρι το ξεφωτο στη κορυφη για την χαρακτηριστικη φωτογραφια και ενα μικρο διάλειμμα απολαμβανοντας την απιστευτη θεα στις χιονισμενες απεναντι κορυφες (ολα τα λέφτα )! Μετα ξεκινας την καταβαση προς τη κοιλάδα του Iseran !...στροφη μεχρι να πλανταξεις!...περνάς την ομορφη κοιλαδα με τα χιονοδρομικα παραθεριστικά και το πανέμορφο χωριο και τραβας χάραξη για Col du Petit Saint-Bernard

... δεν υπαρχει αυτη η διαδρομη που αναφερω !...συνδυάζει τα παντα !... στροφες παντων τυπου !...φυση !...κορυφες!...γραψτε τη στα favorite και θα με θυμηθείτε!















































....​

....​


...για το ιδιο το Mont Cenis , τι να γραψω ;... μπορεις να το ανεβεις απ την πλευρα της Susa ....ειναι πολυ μακρυ πασο με κλειστες στροφες ενω καπου στη μεση του στολιζεται απο μια πανεμορφη καταγαλανη μαγευτικη λιμνη ...η αλλα πλευρα του ειναι ακομα πιο ενδιαφερουσα απ στροφιλικι και προσφερετε και για μεγαλυτερες ταχυτητες. στο τελος του βρισκεσαι σε ενα σταυροδρομι οπου μπορεις να διαλεξεις την αναβαση στο Iseran ή να παρεις αλλη κατευθηνση προς την αλλη πλευρα για πιο μακρινα Cols.














 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...εχω ηδη χρησιμοποιήσει πολλες λεξεις που θα ηθελα να ξαναγραψω αλλα δεν θελω να φανω κι αλλο γραφικος απ τον ενθουσιασμο μου ...αλλα οτι εγραψα παραπανω θα μπορουσα κάλλιστα να χω στο μυαλο μου και το πασσο του Petit Saint-Bernard. Απλα ατελείωτο, αποτομο , κλειστο , πανεμορφο ...δεν χορταινει να τρεχει το ματι σου στις κορυφες οδηγοντας τις κλειστες στροφουλες του! ... καπου στη μεση μπορεις να σταματησεις να παρεις καποιο αναμνηστικο δωρακι να βγαλει καποια φωτο και να ξαποστασεις! Για το ανοιστοιχο πασσο απ την αλλη πλευρα του βουνου του Αγιου Βερνάνδου το λεγομενο Gran San Bernado δεν θα μπορουσα να γραψω με τον ιδιο ενθουσιασμο οχι οτι δεν ειναι πανεμορφο και με τις στροφουλες του αλλα λογο του οτι το μεγαλυτερο του κομματι του βρισκεται στο εδαφος της Ελβετιας ...θελει πραγματικα πολυ προσοχη στο όριο ταχυτητας!!!! .... δεν θα καταλαβεις που θα σε δουνε και πως θα πληρωσεις ενα πρόστιμο που θα μπορουσε να σου χαλασει και ολη την εκδρομη! Δεν μας εχει τυχει ποτε αλλα ειλικρινα προσεχουμε! Προσοχη λοιπον γενικως στα εδαφη της Ελβετιας ...ειναι απαραδεχτα αυστηροι !





























......​


spam on ....δεν θα ξεχασω και σε μια σταση μας για ενα καπουτσινο στο μικρο Βερνανδο την τυπισα που γνωρισαμε που πανω σε ενα ασπρο/κοκκινο GS που συνταξιδευε εχοντας μεσα στο Tang bag τον σκυλο της και μαλιστα για πολλοστή φορα σε μακρινο ταξιδι! και μιλαμε για κρανος γυαλι και πληρη εξαρτηση το σκυλακι!







...................
 
Top Bottom