Γαλλικές Άλπεις (2 εξόρμηση) και πέριξ ... 2014

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS








... τα δρομακια που ρολαραμε αυτη τη χρονιά ..ηταν τοσα πολλα .... και ολα γινοντε τοσο γρηγορα σε μια τετοια 7ημερη γυροβολια , που στη κυριολεξια ενας που δεν εχει κρατησει σημειωσεις , μονο μεσα απ τις φωτογραφιες μπορει να σορτάρει τα μερη που περασε μεσα στο μυαλο του!

θα συνεχισω το λοιπον με ενα μερος ακομα που αξιζει να περασεις οταν βρεθεις στη περιοχη ..και ειναι το γνωστο στους περισσοτερους απ το Tour de France ...ειναι η διαδρομη για το Croix de Fer με το αντοιστοιχο Col στη κορυφη για την αναμνηστικη φωτογραφια!

spam on ....εδω θελω να κανω μια παρενθεση και να αναφερω κατι γενικο για να μπορεσω να εξηγησω παρακατω την αποψη μου!

Οπως καθε Col ετσι και αυτο εχει μια διαδρομη που θεωρητε αναβαση, αναλογος απο την πλευρα που το διανύεις... καπου εχει ενα αποκορύφωμα.... και απ την αλλη μια καταβαση! Στα περισσοτερα τετοια πασσα μια απ τις 2 πλευρες ξεχωριζει σε ομορφια ,σε ποιοτητα ασφλατου και χαραξης . Το ιδιο ειχα παρατηρησει και στα αντίστοιχα πάσα σε Ιταλικο εδαφος παλιοτερα, με πρωτο και καλυτερο εκεινο του Stelvio .που ενω η μια πλευρα ηταν μονο πολυ κλειστες ανηφορικες φουρκετες που ενωνονταν με βαρετες ευθειες ...η αλλη πλευρα ηταν σκετη πιστα απ ολες τις πλευρες! Το μονο που σε αποζημιώνει ειναι η πανεμορφη θεα που μπορεις να απολαυσεις σε καθε μετρο της διαδρομης!

... ετσι λοιπον και το συγκεκριμένο ... κατεμε θεωρειτε απο τα must της περιοχης ..παρολο που η μια απ της 2 πλευρες του χανει λιγο σε ποιοτητα ασφαλτου. Ειναι αρκετα μεγαλη διαδρομη η διάσχιση του . Στη κορυφη του μπορεις να απολαυσεις τη απιστευτη θεα στα περιξ , ανεβαινοντας ενα μικρο μονοπατακι λιγο με τα ποδια και εκει απλα χανεσε!

















... και σαν το κερασακι στη τουρτα εκεινη τη μερα στο δρομο του γυρισμου προς το πανδοχειο μας βαλαμε στο προγραμμα και μια μικρη παρακαψη για να ξαναπερασουμε μια φορα ακομα το γνωστο, αγαπημενο μας απο προπερσι Col Du Galibier , που οσες φορες και να το περασεις δεν το χορταινεις ! Για την διαδρομη δεν υπαρχουν λογια ..ειναι πανεμροφη ,στριφτεροτατη!..με ασύλληπτη ομορφια .

... απλα...οποιος βρεθει εκει πανω ...δεν θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει αλλα και να το χω , καλα ειναι να το γραψω για δευτερη ...μην αρκεστεί μονο στη θεα και στη φωτο στη μεση της διαδρομη πανω στις χαρακτηριστικες πινακιδες! Ας κοιταξει ακριβως πισω του την μικρη κορυφη και ας περπατησει το αποτομο μονοπατακι μεχρι πανω περιπου στα 150 μετρα , απο οπου θα εχει την πιο πανοραμικη θεα που μπορει να φανταστει , στη περιπτωση φυσικα που του το επιτρέψει και ο καιρος !






















........
 

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
Να 'σε καλά Γιάννη που μας ταξίδεψες στην εκεί περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι θα φροντίσω να αξιοποιήσω τις πληροφορίες σου. Πάντα όρθιος φίλε !!!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Eνας ακομα πανεμορφος προορισμος για οποιον βρεθει στα περιξ ειναι η πολυ γνωστη και παλι απ το tour de France , αναβαση στο Alpe d`Huez . Πολλες στροφες με σχετικα πολυ αποτομο ρυθμο ανηφορας που καταληγει στο κεντρο του φανταχτερου ομωνύμου χωριου με τα παρα πολλα χιονοδρομικα ξενοδοχεια! Συνεχεια δεν υπαρχει απο κει ..λιγη ξεκουραση και ξανα το δρομο προς τα κατω!











..




... στο δρομο στη συνεχεια δεν υπαρχει δρομος που θα περασεις που να μην ειναι στριφτερος και ομορφος ακομα και οταν δεν εχει καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο ονομα! Οπως ολη η διαδρομη στο Col du Telegraphe .... αναμεσα στα χωριουδακια και τις στροφουλες τις περιοχης του Monginevrο κτλ. Το χαρακτηριστικο της περιοχης ειναι οτι σε οποια διασταυρωση και αν βρεθεις και οποιο δρομο και να παρεις σχεδον προς καθε κατευθηνση εχει και καποια γνωστη τοποθεσια. Σαν ειναι ολα τα cols μαζι τοσο πλεγμενα προς δικόσου όφελος και ευκολια για να περασεις οσο γινεται περισσοτερα στο λιγο πολύτιμο χρονο που εχεις στη διαθεση σου!








...........................

...........................









κερασακι στη τουρτα εκεινης της ημερας ηταν και το πολυ γνωστο και δημοφιλές στους απανταχου ποδηλατες Col du Glandon . Ηταν στα ματια μου σαν μια τεραστια νοητη συνεχεια του Col de la Croix de Fer . Τεραστιο σε μηκος , απολαστικες στροφες , καθολου κινηση, αφηνεσε απλα στη οδηγηση, ταξιδευεις στα κλεφτα με το βλεμα σου στις δεξια πλαινες καταπράσινες κορυφες που σε συνοδευουν .... και χουφτωνεις το γκαζι! Καπου στη μεση παλι ενας χώρος να ξαποστασεις με ενα καφεολέ ...την αναλογη αναμνηστικη φωτογραφια και βουρ για τα επομενα!






 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Οπως ξερουμε οι περισσοτεροι ...οταν μιλαμε για Γαλλικες Αλπεις και γενικως για την επονομαζόμενη κεντρικη κορυφογραμμη Route des Grandes Alpes , αναφερομαστε σε μια μια τεραστια ασφαλτινη διαδρομη αναμεσα στις κορυφες που εννωνουν τις ορεινες αλπικες περιοχες της νοτιοανατολικης Γαλλιας με την Μεσογειο . Το αναφερω αυτο γιατι θελω να τονισω οτι βρισκεται και συνορεύει παρα πολυ με τα συνορα της Ιταλιας και των αντιστοίχων Αλπικων της περιοχων. Στην ουσια στη πορεια σου αναμεσα στο γνωστα Cols της περιοχης , μπαινοβγαινεις χωρις να το επιδιώκεις συνεχεια και στο Ιταλικο εδαφος!

γιαυτο λοιπον θελω να προτεινω οποιος βρεθει στη περιοχη γενικως αυτη ..να κανει ενα κουραγιο και να βαλει στο προγραμμα του , για μια μερα το πανεμορφο Colle del Nivolet 2612m στο εδαφος της Ιταλιας!!!! Βρισκεται στην αρχη μιας πανεμορφης τεραστιας δασώδεις εκτασης στην πυλη ενος πανεμορφου εθνικου πάρκου της Ιταλιας που ονομαζεται Μεγαλος παραδεισος (Gran-Paradiso-NationalPark)


το αστειο και δυστυχως παραδοξο με αυτη τη πανεμορφη περιοχη ειναι το οτι οταν βρισκεσαι στη Γαλλια στη περιοχη της κοιλαδας του Iseran , ακομα και απ την κορυφη του Col d Iseran βρισκεσαι σε μια νοητη εναέρια γραμμη σχεδον 40 χιλιομετρων απο κει ...αλλα .....

...αλλα δεν υπαρχει τροπος οδικώς να περασεις τις χιονισμενες κορυφες που ξεπερνανε τα 3000 μετρα και ετσι εισαι αναγκαζμενος να κανεις εναν αρκετα μεγαλο και κατεμε βαρετο κύκλο ...περνώντας για καμια 50αρια χιλ. απο κουραστικη σχετικα κινηση και ευθειες στην Ιταλικη επαρχια μεχρι να παρεις το δρομο για να ανεβεις απ την κοιλαδα της Locana .... που ειναι ετσι οπως το ειδαμε στο χαρτη και η μοναδικη εισοδος προς αυτη τη περιοχη!

λοιπον οσο και βαρετο να σου φανει το κομματι που αναφερω παραπανω ...τοσο και πολλαπλασια σε αποζημιώνει η διαδρομη οταν αρχιζεις και πλησιαζεις! Το ιδιο το πάσο αναβασης του Nivolet ειναι απιστευτα όμορφο και αυτο με ελαχιστη κινηση...(φανταζομαι λογο του οτι ειναι πολυ οδικά αποκομμένο απ τιος υπολοιπες Αλπικες περιοχες) ...λιγο πριν φτασεις στη κορυφη του στα 2600 μετρα περνάς 2 πανεμορφες μαγευτικες λιμνες την Lago Serru και την Lago Agnel...η μια καταγαλανη και η αλλα βαθυ σκουρο μπλε ! Η αφιξη σου στο κεντρικοτερο "παλκονι" στη κορυφη του και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ θεα που απολαμβανεις απο κει πανω με τις χιονισμενες βουνοκορφες και τις 2 λιμνουλες στη βαση τους που χωριζονται απ τη τέλεια χαραξη των στροφων ...απλα δεν υπαρχει!!! Ο δρομος απ οτι ξερω τελειωνει εκει πανω ...και για καλη σου τυχη πρεπει να το ξανακατεβεις και να το ξαναπολαυσεις!..χεχε! εχω ακουσει οτι υπαρχει και δρομος ισως χωματοδρομος που συνεχιζει απο πισω αλλα στη παρεα ειχαμε και μοτοσυκλετες που θα βασανιζονταν σε τετοια περιπτωση και ετσι το αφησαμε!.




...............

..............
















.............................................................................​



 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Πανέμορφα. ...
Και πολύ διαφορετικά από τα γνωστά και πολυταξιδεμενα αλπικα πάσα.
Μπράβο ρε φίλε. ...
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
A ρε Γιάνναρε φανταστικοί όλοι σας φίλέ!!!

Φοβερές διαδρομές!! Απο τις αγαπημένες!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
... και συνεχιζω ..μια που εχουμε πιασει για καλα τη γειτονια του Tour de France ..... αν βρεθεις στη περιοχη ...θα ταν κριμα να αφησει καποιος απ εξω το Col de la Madeleine 2000m ...ενα πανεμορφο και αυτο πάσο απο μοτοσυκλετιστικης πλευρας που και αυτο δεν ανηκει στα πολυ τουριστικα αλλα ειναι πανεμορφο και ακριβως λογο της ελαχιστης κινησης που εχει μπορεις και εκει να θαυμασεις τη φυση ρολαροντας τις στροφες του , με το μυαλο στο δρομο αλλα την ψυχη να πεταει στις χιονισμενες κορυφες ! Πολυ ευχαριστη εκπληξη και αυτο με ενα πολυ ομορφα διαρρυθμισμένο χωρο να ξαποστασεις στην κορυφη που βασικα ακομα δεν εχει τελειωσει και ειναι υπο κατασκευη ! Μετα απ αυτο τον χωρο η πληροφοριες μας λεγαν οτι συνεχιζει δρομος ακομα πιο ψηλα αλλα δεν ειναι ακομα ασφαλτοστρωμένος και ετσι εχεις την χαρα και την ικανοποιηση να ξαναρολαρεις τις στροφουλες του κατεβαινοντας !














.... σχετικα πολυ κοντα απ το Madeleine .... και αν και πολυ μικρο το ιδιο σε μηκος ...θα πρότεινα να περασεις μια που θα βρεθεις στη περιοχη και το θεαματικοτατο και πολυ αποτομο Lacets de Montvernier. Ειναι μια αποτομη στενη καταβαση με συνεχουμενες αποτομες στροφες που ειναι πασιγνωστη στο χωρο των ποδηλατων λογο της αποτομης υψομετρικης αποστασης μεσα σε πολυ μικρη αποσταση. Εχω κλεψει απ το ιστο τις 2 παρακατω αεροφωτογραφιες για να σας παρουσιασω στο περιπου την άποψη αυτη της καταβασης γιατι στις φωτογραφιες που εβγαλα επιτόπου εγω, ακομα και αυτες που εβγαλα σκαρφαλωνοντας με τα ποδια στο εκκλησακι που επιβλητικα στέκεται ακριβως στη ακρη του γκρεμου απο πανω ...δεν μπορουν να δειξουν το δρομο γιατι ειναι σχεδον κρυμμενος μεσα στα δεντρα!





...στο ψηλοτερο προσβάσιμο σημειο με τη μοτοσυκλετα , αν σταθεις και κοιταξεις πισω σου θα βρεις και ενα μικρο μονοπατι που αν το ακολουθησεις θα βρεθεις σε ενα μικρο Εκκλησακι ακριβως πανω απ το δρομο που θα σε αποζημιωσει για την πεζοπορία με τη θεα που θα απολαυσεις απο ψηλα! Αν προβλεψεις να φερεις μαζι σου και μια ποικιλία απο Γαλλικα κασέρια και αλλαντικα και κανα 2 φρεσκιες μπακέτες ακομα καλυτερα ! ;-)​



αυτες ειναι οι φωτο που εβγαλα εγω ..που οπως ειπα δεν δειχνουν και πολλα πραγματα!​









... οπως προαναφερα δεν συγκρινεται σε ομορφια ουτε οδηγικη απολαυση με τα πασα που ηδη εχω παραπανω αναφερει ουτε ειναι κατι που δεν πρεπει να χασεις ...αλλα η τοποθεσια του σε διευκολύνει να το συνδυάσεις σαν μια μικρη σταση σε καποια γυροβολια που γυρω απ τα Col de la Madeleine, Col de la Croix de Fer, Col du Glandon, Col du Galibier που στην ουσια ειναι σχετικα πολυ κοντα.
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
... και φτάσαμε στη τελευταία μερα που λιγο η κουραση που μαζέψαμε τις προηγούμενες μερες ..... λιγο η ομίχλη που είχε σκεπάσει το γειτονικό Mont Cenis ...λιγο τα λογια του παπά ;-) οι 2 φιλοι της παρεας με τα δυνατα μοτόρια προτίμησαν να παρουν ρεπό αράζοντας στη Susa απολαμβανοντας την Ιταλικη φιλοξενια!...








δοκιμαζοντας την τυχη μας οι αλλοι 2 , που μας χαμογελασε μετα απο τα μολις πρωτα 30 χιλιομετρα ..περνώντας την λιμνη ...βγηκαμε αποτομα μεσα απο το πυκνο σύννεφο και με στεγνο οδοστρωμα , ο ηλιος μας κρυφοκοιταζε στα επομενα 420 χιλιομετρα ..... οπου ξεκοκαλίσαμε στη κυριολεξια οτι εχει περισσεψει στα περιξ και στριβόταν ! ... το θερμομετρο εκεινη την ημερα εδειξε στο γυρισμο μεχρι και 36 βαθμους.

...


...ξανα λοιπον το προγραμμα της πρωτης μερας περνωντας το Iseran θεόστεγνο ...και μετα αλλαγη πορειας προς τα βορεια με κατευθηνση Cormet de Roselend ... ενα καταπληκτικο , απεραντο και καταπρασινο μερος ! Οπωσδήποτε στα αγαπημενα και αυτο . Η πρωτη φορα που ενω απολμαβανα τη διαδρομη σε γρηγορους ρυθμους , ενιωθα την αναγκη να σταματησω να κατεβω απ τη μηχανη και να αραξω στην ακρη του δρομου κοιτοντας χαμενος χωρις να βγαζω μιλιά! Εστω και 5 λεπτα το εκανα οταν μετα την κορυφη συναντησαμε μια λιμνη και κοντοστάθηκα απο ψηλα λιγο χαλαρόνοντας!

Το ευτύχημα ειναι να περνάς τετοια μερη που τα ονειρεύεσαι ,τα προγραματιζεις και διαβαζεις για αυτα ολο το χρόνο..... το δυστύχημα ομως ειναι οτι οι μερες και ο χρόνος ειναι πολυ περιορισμενος και εισαι αναγκασμενος να τα περνάς στα γρηγορα κλεβοντας ματιές οπου προλαβεις ,προσπαθώντας να τυπωσεις στο μυαλο σου οσο μπορεις πιο ανεξίτηλα, αυτες τις τοσο διαφορετικες εικονες απο κείνες της καθημερινότητας σου !























μετα απ αυτη τη υπερβολικη δοση ευχαρίστησης σε οποιο σταυροδρομι και να βρισκομασταν αριστερα δεξια παντου ονοματα που διαβαζα στο χαρτη τους προηγουμενους μηνες που φτιαχναμε τα σχεδια και δεν ηθελα με τιποτα να χασω! Δεν πηραμε δρομακι ...δεν περασαμε χωριο που να μην ηταν πανεμορφο! Ειχα χασει τη μπαλα . Ηδη ειχαμε ξεφυγει απ το αρχικο προγραμμα και καθοτι η τελευταια μερα προσπαθησαμε να βαλουμε και το Col des Aravis που και αυτο ανηκει στα διαδρομη προς τα πανω του Route des Grandes Alpes. Αξιζε καθε χιλιομετρο που γραψαμε παραπανω.... και σχεδον χορτασμενος απο στροφες φτασαμε και απολαυσαμε το Col de Merdassier οπου ηρθα και ξεχείλισα απο αδρεναλινη ... δεν υπαρχει ευθεια ουτε γιια να ξεκουρασεις τα χέρια σου! ... ζα-λί-στι-κα!!! Πραγμα που και για μια φορα ακομα επαληθεύσε το γεγονος που ειχα ζησει και παραδεχτει και παλιοτερα στη Ιταλια !.. . στα πιο αγνωστα και απομερα πάσα βρισκεις τις περισσοτερες και πιο απολαυστικες στροφες!










.... καπου στο ενδιαμεσο .... απαραίτητη σταση για κολατσιό και αναπληρωση δυναμεων στο Saint-Jean-de-Maurienne , κόβοντας το κασερακι και τη μπαγκέτα με τα γνωστα μαχαιράκια Opinel που εχουν κανει γνωστη την συγκεκριμενη περιοχη ! Και μετα το δρομο προς τα πισω! Μας επιασε το βραδυ αλλα ειχε κολλησει το χαμογελο στα μουτρα μου!








........​



........​





................ :_rock-on:​
 

vtheo

Μέλος
Περιοχή
Π.Φάληρο
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200 GS Adv 08
Το γνωστό παρεάκι που οι μαρσπιέδες τους αφήνουν τα ίχνη τους στην άσφαλτο ξαναχτυπά!Γιάννο να στε καλά και να βολτάρετε...Ευχαριστούμε για την ωραία παρουσίαση και τις χρήσιμες πληροφορίες.Με το καλό το επόμενο...
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
...κατι που νιωθω ακομα οτι χρωσταω στον παρων ποστ προς αποφυγη του ιδιου λαθους υπολογισμου ..ειναι ο στοχος της 4 ημερας που ειχα παραθεσει στο παραπανω roadbook ...και που εντέλει δεν επιτεύχθηκε! Ο στοχος ηταν να ανεβουμε με το τελεφερικ στο Aiguille du Midi στην γειτονικοτερη κορυφη του Mont Blanc και αυτη με την καλυτερη υποδομη για να παρατηρησεις το ψηλοτερη κορυφη με την "παρεα" της!




Μερικες λεξουλες για το συγκεκριμενη γειτονια κορυφων . Αποτελείτε απο ενα συμπλεγμα κορυφων ακριβως πανω στα συνορα Ιταλιας και Γαλλιας ,με υψηλοτερη τη ομώνυμη με 4810 μ .....η οποια ειναι και η υψηλοτερη κορυφη της Ευρωπης .... αλλα για να το ξεκαθαριζουμε ...οχι οδικώς προσβασιμη! Τι εννοω?...εννοω οτι κανονικα οταν μιλαμε για passa και Cols στη ευρύτερη περιοχη των Αλπεων σε Ιταλια και Γαλλια, παντα αναφερομαστε στις κορυφες που μπορουμε να περασουμε οδικως με την μοτοσυκλετα ...οπου σε αυτη τη λιστα πρωτη ερχεται αυτη του La Bonette (με ενα τρικ που εχουν κατασκευασει τα τελευταια χρονια )και ακολουθουν το υπολοιπο top 10 που μπορεις να τσεκαρεις επιγραματικα παρακατω ...
Στο συγκεκριμενο lοιπον συμπλεγμα κορυφων που γενικα ονομαζουμε Mont Blanc υπαρχει πρόσβαση απ 2 συγκεκριμενες περιοχες και μονο με τελεφερικ ...η μια σε Ιταλικο εδαφος και η αλλη ακριβως απεναντι στη Γαλλικη πλευρα ! και στις 2 περιπτωσεις η προσεγγιση σου με τη μοτοσυκλετα θα σταματησει στην εισοδο του γνωστου τουνελ του Mont Blanc που ενωνει υπογείως τις 2 χωρες. Στη Γαλλικη πλευρα στο Chamonix και στη Ιταλικη στο Courmayeur .Απο τις δυο αυτες περιοχες και μονο ξεκιναει η αναβαση με το τελεφερικ που υποσχετε σε συνδυασμο με την θέα που εχεις στα περιξ .... ειναι πραγματικη απολαυση !!!!!!!

... η ημερα ξεκινησε κανονικα και η διαδρομη οπως χαραχθηκε ηταν πανεμορφη, και το εχω αναφερει και παραπανω οτι προσφερει ιδανικες συνθήκες να ευχαριστηθεις την μοτοσυκλετα σου ... συνδυάζοντας πανεμορφες κορυφες και αμετρητες στροφες να κοντράρεσαι με την βαρυτητα! Κατι παραπανω απο 150 χιλιομετρα ηταν απο Susa και Mont Cenis μεσω Iseran και Μικρο San Bernadino και βρεθηκαμε οπως το ειχαμε υπολογισει στους προποδες του Mont Blanc στο απ την Ιταλικη πλευρα στο Courmayeur . Απο κει ακριβως ειχαμε διαβασει στο ιντερνετ οτι ξεκιναει το πιο υπερσυχρονο τελεφερικ και σε ανεβαζει στη γνωστη κορυφη Aiguille du Midi πανω στην οποια εχουν κατασκευασει ενα πανεμροφο σταθμο να ταξιδεψεις με το βλεμα σου στις γυρω κορυφες ! Ολο το χρονο βολταριζα στο Youtube σε βιντεακια που δειχνουν αυτες τις εικονες και φανταζομουν τη φωτογραφια ποιυ θα εβγαζα στο μικρο γυαλινο θολο που εχουν κατασκευασει εκει μεσα οπου το γυαλινο πατωμα σου επιτρεπει να κοιτας το χάος κατω απ τα ποδια σου αλλα.... τελικα τζιφος ! To υπερσυχρονο τελεφερικ που ειχαμε διαβασει σε Ιταλικη σελιδα και λογο των λιγοστων γνωσεων της γλωσσας δεν καταλαβαμε οτι ειναι ακομα σε κατασκευη και βρισκοταν σε αυτη τη κατασταση των Ιουλιο του 2014 που περασαμε εμεις!








...συνεχιζοντας το ψαξιμο και ρωτοντας οποιοδηποτε βρισκαμε στο δρομο και σε οπιαδηποτε γλωσσα ανακαλυψαμε το μοναδικο τελεφερικ που ηταν σε λειτουργια αυτη τη περιοδο απ την Ιταλικη πλευρα ...αλλα σε ανεβαζε σε γειτονικη κορυφη στο Rifugio Torino Nuovo στα 3375 και κατω απο ιδανικες καιρικες συνθηκες θα ειχαμε ισως την ευκαιρια να συνεχισουμε με ενα αλλο μεχρι σχεδον στα 4.000











προσωπικα η δικη μου προταση ηταν αν και μας ειχε πιασει ηδη μεσημερι να περασουμε μεσα απ το τουνελ του Mont Blanc στην αλλη πλευρα αυτη της Γαλλιας στη περιοχη του Chamonix...οπου και ημουν σιγουρος οτι υπηρχε γνωστο εν λειτουργια τελεφερικ για το Aiguille du Midi....αλλα τελικα μετα απο ενα γρηγορο συμβούλιο με τους υπολοιπους και λογο του οτι πραγματικα η ωρες αναμονης για να παρεις σειρα στο τελεφερικ ειναι τις περισσοτερες φορες πραγματικα πολλες εχοντας ηδη περασει μεσα απ το τουνελ ...τελικα πηρα την υποσχεση του Dirk οτι θα στολισει σαν προορισμος , υγεια να χουμε , μια απ τις μελλοντικες μας γυροβολιες !..πηραμε το πανεμορφο δρομο της επιστροφης, φτανοντας παρολο αυτα σχεδον βραδυ στο πανδοχειο!




...τωρα γιατι τα εγραψα αυτα !...δεν θελω καποιος φιλος να συμβουλευτεί το αρχικο μου ποστ και την παραθεση μου με το αρχικο roadbook και να ελπιζει οτι μπορει να ανεβει στο Aiguille du Midi απ την πλευρα της Ιταλικης πλευρας του Courmayeur . Τουλαχιστον οχι για τα επομενα 2 χρονια που ειναι και προγραμματισμενο να τελειωσει το τελεφερικ που φωτογράφισα παραπανω! Τονιζω λοιπον οτι αν ερθεις απ την Ιταλικη πλευρα πρεπει να υπολογισεις οτι θα μπεις στο τουνελ για Γαλλια και απο Chamonix θα ανεβεις οπου θελεις!...Μονο να χεις πολυ χρόνο και να κοιταξεις να βρισκεσαι εκει οχι στη ψηλη τουριστικη περιοδο γιατι οι ωρες αναμονης για το τελεφερικ θα φτασουν και τις 3! Επισης να υπολογισεις οτι η αναβαση μαζι με την περιηγηση και τη απολαυση με την επιστροφη θα παρει τουλαχιστον αλλες 2. Το τουνελ με επιστροφη για την μοτοσυκλετα θα κοστισει περιπου 40 ευρω και το τελεφερικ ακομα 50 .

αυτα απο μενα ...περισσοτερες πληροφοριες , πρωτα ο Θεος, οταν θα ξανεπιστρεψω στο παρων ποστ μετα απο μερικα χρόνια και εχω πραγματοποιήσει αυτη μου την επιθυμία.


..... παντα όρθιοι παιδες!!!:ok:

 
Τελευταία επεξεργασία:

GregoryGS

Μέλος
Περιοχή
Βόλος
Όνομα
Γρηγόρης
Μοτό
R1200GS Adv
... τι να πει κανείς!!! ένα ευχαριστούμε για την παρουσίαση και μια ευχή να σε έχει ο θεός καλά να ταξιδεύεις!!!

...για τα τοπία και τις φωτογραφίες δεν υπάρχουν λόγια!

:hailbig:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Στροφουλες !...στροφουλες και μετα στροφουλες φιΛε ! :)

... ενα κομματακι σχετικα αγνωστο απο περσυ .. περασμα απ το Col de Merdassier προς το la Croix Fry!

 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Στροφουλες !...στροφουλες και μετα στροφουλες φιΛε ! :)

... ενα κομματακι σχετικα αγνωστο απο περσυ .. περασμα απ το Col de Merdassier προς το la Croix Fry!

Γιαννη... μηπως βαριεσαι λιγο πισω απο τον υδροψυκτο??:rolleyes::rolleyes:
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Χεχε! ... Όχι φιλε ! ... Έτσι φαινεται ...ο παίχτης μπροστά ειναι "στίφτης"!... απλα σε μια βόλτα παντα αυτος που ακολουθει ... (αν έχει πολυ εμπιστοσυνη στον μπροστινό του) εχει περιθωρια να μπει με περισσοτερα καθοτι ο ο προπορευόμενος διαβασε ηδη και για μενα την στροφη μαζι με τους κινδυνους της .


Βάλε και ισως οτι ο μπροστα κατάγεται απο Solingen ενω ο από πισω απο Επτάλοφο.... Εεε ... με οτι αυτο συνεπάγετε !... ;-)
 
Top Bottom