Συρρακο ναι,αλλα πρωτα απο Ελληνικο.

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Συρρακο.

https://goo.gl/maps/SzYzeY9jkq92

Όταν το φιλαρακι σε παιρνει τηλεφωνο η σου στελνει μηνυμα ότι ερχεται κατά τα μερη σου,δεν σε παιρνει για καλο.Θελει αυτος να καβαλησει και να ερθει και εσυ να βγαλεις τα καστανα από τη φωτια.
Του δινεις έναν τουριστικο οδηγο και πας για καφεδακι?Η στυβεις το μυαλο σου για να του δωσεις κατι διαφορετικο,μια άλλη προοπτικη?
Επειδη ομως τον αγαπας και ξερεις ότι και αυτος σε αγαπαει,τον στελνεις σε μερη αγαπημενα,σε μερη που οι τουριστκοι οδηγοι τα εχουνε μονιμα στα ψιλα γραμματα.

Ένα από αυτά τα μερη λοιπον είναι και το Συρρακο.


To Συρρακο είναι ένα κεφαλαιο από μονο του.Η ιστορια του και η αρχιτεκτονικη του για μενα το τοποθετουνε αρκετα ψηλα στους must προορισμους.

« Συρράκο είναι ένα από τα ωραιότερα ηπειρώτικα χωριά. Πρόκειται για βλαχοχώρι που ανήκει στο Ν. Ιωαννίνων και έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός….» η συνεχεια εδω: http://partetavouna.blogspot.gr/2010/12/blog-post.html

Υπαρχουνε αρκετες εναλλακτικες διαδρομες.Η πιο ζορικη περναει από το χωριο Βαθυπεδο.Διαδρομη απιστευτης αγριαδας με χωματινα και όχι μονο κομματια.Την συνιστω σε οσους εχουνε χρονο και τους αρεσουνε τα δυσκολα.

Η μια ειναι μεσω Ανατολικης https://goo.gl/maps/NPQkzc3bXwS2 .Πολυ δυσκολο κομματι με οδοστρωμα ψευτοασφαλτο,τσιμεντο με πλεγματα να προεξεχουνε,χωμα,χοντρη κροκαλα,δρομος με χορτα.Αν σας την πεσουνε σκυλια την κατσατε την βαρκα.Επισης οι χρονοι που δινει το google ειναι ανακριβεις.

Στη φωτο ενα απο τα καλα κομματια αυτης της διαδρομης.



Η αλλη ειναι μεσω Βαθυπεδουhttps://goo.gl/maps/RZJWv8ikGpJ2 .Σαφως ποιο πολιτισμενα τα πραγματα και οι χρονοι του google πλησιαζουνε τους πραγματικους.

Εδώ μια φωτο κλεμμενη,από γνωστη Γιαφκα των Τρικαλων.



Επειδη ομως ξερω οτι ειστε καλοπερασακηδες θα σας ανεβασω από το Ελληνικο,θα συνεχισω προς την γεφυρα της Πλακας και θα καταληξω στο Συρρακο.Αυτο γιατι θελω να γνωρισετε και το Ελληνικο.Στη διασταυρωση για Ελληνικο αμεσως παιρνετε μια ιδεα για το τι σας περιμενει,εάν κανετε τον κοπο να μπειτε μεσα στο χωριο.



Παντου δεξια και αριστερα του δρομου,υπαιθρια εργα του Θοδωρου Παπαγγιαννη.Καταφερνει να μεταμορφωσει αψυχα κομματια από μεταλλα,κομμενες πετρες και ότι άλλο αχρηστο φανταζεστε,σε πανεμορφα εργα.



Φυσικα υπαρχει και μουσειο στο χωριο το οποιο,κατά την αποψη μου παντα, αξιζει να το επισκευτειτε. http://www.mcap.gr/default.aspx.



Η μονη της Τσουκας είναι άλλο ένα σημειο ,που αν εχετε χρονο πρεπει και αυτή να την βαλετε στο προγραμμα.

Αφου γεμισετε τις μπαταριες σας....από καλλιτεχνικη αποψη,μπορειτε να συνεχισετε για Καλενζι.Περιποιημενο χωριο με αρκετο κοσμο και καναδυο ταβερνες.Αυτο που σπανια θα επισκευτει καποιος είναι το χωριο Πλαισια,δεξια και σχεδον κολλητα στο Καλεντζι.Γενικα με την Εκκλησια δεν τα παω καλα,αλλα βλεποντας την κατασταση που βρισκεται η εκκλησια ενος χωριου,μπορειτε να καταλαβετε πολλα για τους κατοικους,αλλα και το ιδιο το χωριο.



Και εδω ταβερνουλες για τσιπουρακια και αλλα ομορφα πραγματα.Το χαρακτηριστικο αυτου του χωριου ειναι το πληθος των οδικων πινακιδων,των διαγραμμισεων και των κυκλικων κομβων.Δεν ξερω τι πηγανε να κανουνε αλλα θα δειτε το μοναδικο χωριο κυκλοφοριακης αγωγης.Μπορει να σας αρεσει,μπορει και οχι,σιγουρα ομως αξιζει η παρακαμψη.



Αμεσως μετα τα Πλαισια αρχιζουνε τα ωραια,όχι ότι πριν δεν υπηρχαν,αλλα λεμε τωρα.Στροφιλικι και μερη που σου παιρνουνε την ψυχη.Ο δρομος φυσικα,θελει πολυ προσοχη.



Παμε για το γεφυρι της Πλακας.



Για την ακριβεια το ακομη γκρεμισμενο και υπο αναστυλωση γεφυρι.Ελπιζω όταν ερθει η ωρα να ανεβειτε κατά τα μερη μου να το εχουνε επιτελους τελειωσει.Καφεδακι,τσιπουρακι,ανεφοδιασμος σε καυσιμα και να ανεβαινουμε σιγα σιγα κατά το Συρρακο.



Αν δεν το ηπιατε πριν, πιειτε το στους Οριζοντες στα Πραμαντα, που εχει και καλυτερη θεα.Βενζιναδικο και εδώ.



Το Συρρακο παρα του οτι ειναι ενα απο τα πιο ομορφα χωρια της Ελλαδος,δεν ειναι κλασσικος μοτοσυκλετιστικος προορισμος,αν και θα επρεπε.Στο χωριο δεν μπαινουνε αυτοκινητα.Μπορει να παρκαρει καποιος στη εισοδο του χωριου και να το παει με τα ποδια,η να κανει τον γυρο και να παρκαρει στην πισω μερια.Υπαρχουνε τουλαχιστον τρια καταλυματα και καναδυο καφενεια.



Καφεδακι με την παρεα του motoepirus



Tαξιδιωτικες πληροφοριες για την περιοχη μπορειτε να βρειτε παντου ,από ειδικους μαλιστα και όχι Αρασιτεχνες σαν και του λογου μου. Aρκετες πληροφοριες θα βρειτε και εδω:http://www.voreiatzoumerka.gr/χ...B1κο

Αυτό που δεν μπορει κανεις να σας περιγραψει είναι το δεος και η γαληνη που θα νοιωσετε βολταροντας στο συνηθως ερημο χωριο. Εγω αυτό που θα σας πω και θελω να μου δειξετε εμπιστοσυνη,είναι ότι οσοι δεν εχουνε παει ΠΡΕΠΕΙ να πανε.Η βολτα με τα ποδια στα καλντεριμια του χωριου θα σας γυρισει πολλα χρονια πισω.Δεν λεω περισσοτερα,όχι γιατι δεν μπορω,αλλλα γιατι τα λογια μερικες φορες είναι αρκετα φτωχα για να περιγραψουνε καποια πραγματα.

Φευγοντας πιθανοτατα θα αντικρυσεται κατι σαν και αυτο.



Στο κατεβασμα απο Συρρακο.



Το κατεβασμα ξεκιναει και κανουμε εναν ελεγχο στη μηχανη.Στο δρομο για το Παλαιοχωρι πολυ προσοχη.Ο δρομος σκληρος και τα τσοπανοσκυλα προστατευουνε με καθε τροπο και ολα τα μεσα το κοπαδι και την περιοχη τους.



Μπορειτε να πατε από την συντομη διαδρομη η να κανετε την ενδιαμεση που σας προτεινω ετσι για αλλαγη.Κατεβαινοντας από το Παλαιοχωρι,αριστερα για Βαπτιστη και Ραφταναιους.Κανα δεκαλεπτο μετα τον Βαπτιστη θα συναντησετε το ποταμι και διπλα ένα μαγαζι που ειναι καιρο κλειστο,με αρκετο χωρο για κατασκηνωση.Βαλτε το μερος στο μυαλο σας,γιατι καποια στιγμη μπορει να χρειαστει. Οποια διαδρομη και να ακολουθησετε ενα ειναι το σιγουρο,θα απολαυσετε τα Τζουμερκα σε ολο τους το μεγαλειο.



Να σημειωσω τελειωνοντας ότι πολλες φορες για ευκολια,λεμε Τζουμερκα εννοωντας γενικα την περιοχη.Μερικες από τις πιο ομορφες διαδρομες περνανε από αλλα βουνα, όπως το Περιστερι (Λακμος)

Κλεινοντας να επαναλαβω και ασς γινομαι γραφικος:

Οπου δεν βλεπουμε τον δρομο δεν πλακωνομαστε.Ο παγος και ειδικα ο μαυρος παγος που ειναι συχνο φαινομενο στα Τζουμερκα,μπορει να μας στειλει αδιαβαστους.

Τελος πριν μπειτε σε οχι τοσο πολυσυχναστες διαδρομες,παρτε φρεσκες πληροφοριες για την κατασταση του δρομου απο τους ντοπιους.

ΥΓ.Προσθεσα δυο χαρτες με ενναλακτικες διαδρομες για το Συρρακο.Η πιο ευκολη ειναι μεσω Βαθυπεδου και καλο ειναι να την πανε μηχανες με χωματινες δυνατοτητες.Εγω τις εχω παει και τις δυο με τον Ληστη,αλλα με πολυ προσοχη.Η δευτερη μεσω Ανατολικης ειναι κορωνα-γραμματα μιας και υπαρχει η πιθανοτητα να χρειαστει να φυρισετε πισω.Αυτη την ειχα βγαλει χωρις χαρτη, και δεν ξερω αν αυτος που κατεβασα απο το google maps ειναι ο σωστος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Ωραία βόλτα!:friendship:
Έχει μείνει κανένα ασφάλτινο κομμάτι στην 'Ηπειρο που δεν το 'χεις πατήσει???:D
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Θα μπει κι αυτο στις διαδρομες:cool::ok:
 

ΚΟΥΤΑΚΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
THIS IS ΠΑΤΡΑΑΑΑΑ
Όνομα
ΑΝΔΡΕΑΣ
Μοτό
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE
Ξαναουαου!!!! Στα μέρη σου κει πανου μάλλον μένω μετεξεταστέος μιας και σε κάνα δυο έχω βρεθεί. Στα παραπάνω που περιέγραψες,όχι μόνο δεν έχω πάει αλλά δεν τα ήξερα καν.....
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Ξαναουαου!!!! Στα μέρη σου κει πανου μάλλον μένω μετεξεταστέος μιας και σε κάνα δυο έχω βρεθεί. Στα παραπάνω που περιέγραψες,όχι μόνο δεν έχω πάει αλλά δεν τα ήξερα καν.....
Αυτος ειναι ο σκοπος,να ξεφυγουμε απο τα καθιερωμενα.
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Ωραία κι αυτή η βόλτα...
Ρε Παναγιώτη, καιρό θέλω να στο ρωτήσω, είχαμε σμίξει σε καμιά βόλτα με ο motoepirus; Έφυγα από Γιάννενα τον Οκτώβρη του 2010.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ο επισημος Ηπειρωτικός ταξιδιωτικός οδηγός του advRide είσαι Παναγιωτη !!!
Πραγματικά . ......την περιοχή την έχω κάνει γυρα πολλές φορές.
Κάθε φορά που ανεβάζει βολτα ο Πάνος. ......Νομίζω ότι δεν έχω δει τίποτα!
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Πραγματικά . ......την περιοχή την έχω κάνει γυρα πολλές φορές.
Κάθε φορά που ανεβάζει βολτα ο Πάνος. ......Νομίζω ότι δεν έχω δει τίποτα!
Υπαρχουνε πανεμορφα και διαφορετικα μερη ακριβως διπλα σε πολλα απο τα μερη που περασες η επισκεφτηκες.Αυτο προσπαθω να αναδειξω.Περα απο τα μερη,εκει βρισκεις γνησιους ανθρωπους που θα σου ανοιξουνε το σπιτι τους και την καρδια τους.Για μενα αυτο ειναι το ζητουμενο σε μια βολτα, η σε ενα ταξιδι.

ωραια μερη θα ξαναρθω εκει πανω
Θα το αντεξω.

Ο επισημος Ηπειρωτικός ταξιδιωτικός οδηγός του advRide είσαι Παναγιωτη !!!
Και ελπιζω συντομα να βρω μιμητες τοσο για την Ηπειρο,οσο και για αλλα πενεμορφα μερη της Ελλαδας.

Ωραία κι αυτή η βόλτα...
Ρε Παναγιώτη, καιρό θέλω να στο ρωτήσω, είχαμε σμίξει σε καμιά βόλτα με ο motoepirus; Έφυγα από Γιάννενα τον Οκτώβρη του 2010.
Πιθανοτατα οχι.Δεν ξερω αν εχεις προσεξει αλλα οι περισσοτερες βολτες ειναι μοναχικες.Το κακο οταν ταξιδευεις με μεγαλη παρεα, ειναι οτι σπανια απολαμβανεις τα μερη που περνας.Παντως εχω κανει αρκετες βολτουλες με την ομορφη παρεα του moroepirus.
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
...Περα απο τα μερη,εκει βρισκεις γνησιους ανθρωπους που θα σου ανοιξουνε το σπιτι τους και την καρδια τους.Για μενα αυτο ειναι το ζητουμενο σε μια βολτα, η σε ενα ταξιδι...
Είσαι παλαιάς κοπής μοτοσυκλετιστής Πάνο...!!!:ok:
:friendship: :friendship: :friendship:
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Ωραια μερη...τα εχουμε πει παλι και καθε φορα τα ξαναζουμε και τα απολαμβανουμε μεσα απο τις εικονες κ αφηγησεις σου παναγιωτη!!!Δεν μας κουραζεις καθολου,γραφε και ξαναγραφε...:)

...Δεν ξερω αν εχεις προσεξει αλλα οι περισσοτερες βολτες ειναι μοναχικες.Το κακο οταν ταξιδευεις με μεγαλη παρεα, ειναι οτι σπανια απολαμβανεις τα μερη που περνας...
Κι ελεγα..που σε ξερω...που σε ξερω...ιδια χνωτα :friendship:

Πες αν θελεις ή καλυτερα δωσε ενα χαρτη για αυτο...:happy:..να υπαρχει και βλεπουμε:secret:
Υπαρχουνε αρκετες εναλλακτικες διαδρομες.Η πιο ζορικη περναει από το χωριο Βαθυπεδο.Διαδρομη απιστευτης αγριαδας με χωματινα και όχι μονο κομματια.Την συνιστω σε οσους εχουνε χρονο και τους αρεσουνε τα δυσκολα.
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Ωραια μερη...τα εχουμε πει παλι και καθε φορα τα ξαναζουμε και τα απολαμβανουμε μεσα απο τις εικονες κ αφηγησεις σου παναγιωτη!!!Δεν μας κουραζεις καθολου,γραφε και ξαναγραφε...:)


Κι ελεγα..που σε ξερω...που σε ξερω...ιδια χνωτα :friendship:

Πες αν θελεις ή καλυτερα δωσε ενα χαρτη για αυτο...:happy:..να υπαρχει και βλεπουμε:secret:
Η μια διαδρομη ειναι μεσω Ανατολικης https://goo.gl/maps/NPQkzc3bXwS2

και η αλλη μεσω Βαθυπεδου https://goo.gl/maps/RZJWv8ikGpJ2

τις προσθετω και στο αρχικο μου ποστ.
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Top Bottom