Στριφογυριζοντας στον Σμολικα.

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Κανα δυο μερες νωριτερα κλειστηκε το ραντεβου.Κατα τις 11 στους Παδες για καφε (λες και δεν εχουνε τα Γιαννενα και η Κοζανη καφετεριες).

Το κρυο εντονο αλλα στα φυσιολογικα επιπεδα για την Ηπειρο,ο καιρος υπεροχος,ολα ιδανικα..any way που λενε και οι φιλοι μας οι Βρεττανοι,φουλαρισμα και δρομο για Παδες.Μεχρι την Κονιτσα με μετριο ρυθμο και αμεσως μετα αναβαση σε μια απο τις ομορφοτερες διαδρομες της χωρας μας,κατα την αποψη μου.Πρωτη σταση λιγα χλμ μετα την Κονιτσα, για τσιγαρο στο ποδι μιας και το κρυο στα μερη που δεν τα εβλεπε ο ηλιος ητανε λιγακι ενοχλητικο.



Τον βρηκα μετα απο λιγο και ζεσταθηκε το κοκκαλακι μου.



Πρασσινο,πρασσινο,πρασσινο παντου.





Πριν το Ελευθερο οι πυροσβεστες κανανε μια ωραια καβαντζα που την απολαμβανουνε και οι περαστικοι.



Το Ελευθερο ειναι ενα μικρο σχετικα περιποιημενο χωριουδακι.Ο Συλλογος του χωριου εχει βαλει πλατη και εχει κανει ομορφα πραγματα.




Στην εξοδο του χωριου βρυση,εκκλησακι και μερος για να απολαυσεις το καφεδακι σου.



Ολα αυτα απο τον Συλλογο.

Την ωρα που εφτιαχνα το καφεδακι μου βλεπω εναν ντοπιο να ερχεται κατα το μερος μου κρατωντας μια σακκουλα γεματη σκουπιδια.Πιασαμε την κλασσικη κουβεντουλα και μου προτεινε να παω λιγο παραπανω,που ειχε καλυτερο μερος για να πιω το καφεδακι μου.Οταν του ειπα οτι το γνωριζω,αλλα καθησα εδω για να τιμησω την προσπαθεια των ανθρωπων του συλλογου,τον ανεβασα δυο πιθαμες.





Ολα ομορφα και καλα αλλα παγιδες παντου.Πολλες και επικινδυνες.



Μερη σαν και αυτο θα βρειτε πολλα στην περιοχη.Τον καφε σε παρομοια μερη δεν τον αλλαζω,ουτε με αυτον της καλυτερης καφετεριας



Αμεσως μετα ειναι το Παλαιοσελι.Ο Μητσος στην πλατεια "ετοιμος για ολα".Καφεδακι,τσιπουρα,κοντοσουφλια....τα παντα ολα.Αλλα ειπαμε παμε για Παδες θα περιμενει το Κοζανιτικο team.



Στις Παδες,που αλλου?Στου Ανασα τον οντα.Στο βαθος ο Ανασας.Μη τον βλεπετε ησυχο και βγαλετε λαθος συμπερασματα.Στα νιατα του suzuki katana και οι γκομενες ανασκελα για την παρτη του.



Το μαγαζι προσφερει τα παντα.Περα απο το καφεδακι και τα τσιπουρακια που ηπιαμε με τα "2/3 του παω και ερχομαι nordcap σε 14 μερες" εχει ποιοτικο φαγητο και μερος για σκηνες.Α,το "1/3 του παω και ερχομαι nordcap σε 14 μερες" δεν μας εκανε την τιμη,μιας και προτιμησε να κατσει σπιτι και να κοιταει το τουμπανιασμενο ποδι του.Μοναδικο μελανο σημειο μια μικρη σφηκοφωλια μεσα στο μαγαζι του.Φανελες και λαβαρα της Αρειανης φυλης.Δε βαριεσαι ο γιος του ειναι μικρος και δεν καταλαβαινει.Σε λιγα χρονια που θα μεγαλωσει και θα καταλαβει,θα τον γραψουμε στον ΜΠΑΟΚ και θα γινει ανθρωπος. Καφεδακι τσιπουρακι και ανανεωση του ραντεβου για την επομενη.



Καθε φορα που νομιζεις οτι τα εχεις δει ολα,κατι νεο ξεφυτρωνει μπροστα σου.






...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
αγαπημενο βνο ο Σμολικας,και δευτερο ψηλοτερο στην Ελλαδα.
τον ειχα γνωρισει ορειβατικα πριν απο πολλα χρονια.
ευχομαι να μπορεσω να ξανανεβω καποια στιγμη
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Το κατεβασμα απο Βρυσοχωρι.Μιας και ειμαστε Ζαγορι,παρτε και ενα γιΟφυρακι.



Παντως ακομη και οι χαλασμενοι δρομοι δεν σε κανουνε να αγκομαχας,μιας και εχουνε και τα ωραια τους.



Λιγο μετα το Ηλιοχωρι, ο Γυφτοκαμπος.Μικρη παρακαμψη για τις στανες των Σαρακατσανων και ακομη μια ευκαιρια για τσιγαρακι στο ποδι.



Το κατεβασμα εφτανε στο τελος του.Σιγα-σιγα εμπαινα στον πολιτισμο.Το Σκαμνελι σχεδον αδειο πλεον απο κοσμο,περιμενει τους περαστικους του Χειμωνα.



Η τελευταια σταση εγινε αναγκαστικα.Η αλυσιδα τα τελευταια χιλιομετρα χοροπηδουσε σαν τρελλη.Προτιμησα να παω πιο σιγα,παρα να την τεντωσω στις ερημιες,μιας και εκει ποτε δεν ξερεις τι θα σου ερθει και απο που.Καπεσοβο για τεντωμα αλυσιδας και ορκο οτι,την επομενη φορα που θα μου πει Εντουρας να μου τεντωσει την αλυσιδα,θα τον "τεντωσω" εγω.



Κατα τη διαρκεια του pit stop επεσε τηλεφωνο απο τον Θαναση που βολοδερνε και αυτος εκει κοντα και κανονιστηκςε καφεδακι by the lake.
Oπως παντα ετσι και τωρα,φουλαριμα στο μπενζιναδικο και ετοιμος για την επομενη.

Ο χαρτης της κυριας διαδρομης goo.gl/maps/3FaZ7jcH9cN2.
 
Τελευταία επεξεργασία:

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
αγγιζεις ευαισθητες χορδες πατριωτ'...με τις πετρινες βολτες σου...θα σαξουμε κειθε πανω...:)
ωραιος Παναγο!:friendship:
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ελλαδαρα......με τις ομορφιές σου!
Να είσαι καλά να μας τα δείχνεις.....Παναγιώτη!
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Μπραβο ρε Πανο!Ωραια μερη περασες,Συμφωνω για το καφεδακι που εγραφες στην εξοχη...δεν αλλαζεται με τιποτα!:stop: Οι διαδρομες και τα Τοπια εκει πανω απιστευτα!Ευχομαι να μας βγαλει ο δρομος κ να εισαι ξεναγος...:happy:
Βλεποντας τους δρομους και θυμουμενος την επιθυμια σου για αλλαγη μοτο σε κατι OnOff...τα συνδιασα αναποφευκτα...απο τη μια οι κ@λοδρομοι κ οι παγιδες απο την αλλη σιγουρα χωματοδρομοι δασικοι εκει πανω...δεν εχω κι αδικο ε;:cool:
Παντα τετοια ωραια μερη και βολτες να βλεπουμε,να εισαι καλα:friendship:
 
Top Bottom