Αναζήτηση adventure μεσαίας κατηγορίας

g1ann1s

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Kawasaki Versys 650
Η αλήθεια ειναι οτι το transalp παντως μπήκε στην συζήτηση σαν σφηνοβουρτσα. Αρχικός σκοπός εξάλλου αυτος ηταν στο νήμα. Να πέσουν ιδέες για την επόμενη. Δεκτές ειναι ολες οι απόψεις του καθενός. Συνεχίζω και πιστευω οτι κακη μηχανη δεν υπαρχει πλέον εν έτη 2024. Και δεν υπάρχουν και ίδιες μηχανές στην ιδια κατηγορία. Η καθεμία εχει να προσφέρει αυτο που εχει και ο καθένας θα επιλέξει με βάσει τις προτεραιότητες που θέτει. Το πως μεταφράζει ο καθένας την εμπειρία που αποκτά οδηγώντας καθεμιά διαφέρει επίσης. Το συμπέρασμα θα βγει μονο οδηγώντας τες. Περα απο το οδηγικό σημαντικός παράγοντας για εμενα πλέον ειναι κ το αισθητικό. Αν δεν σε καλύπτει κ αυτο το κομμάτι και ψάχνεσαι να βρεις τι σου αρεσει πανω της σύντομα θα ερθει η αλλαγη. Και όσον αφορα τα καινουρια παίζει και το οικονομικό το ρόλο του, η συντηρηση του τα έξτρα κόστη τα αξεσουάρ που θα μπουν.
Μεχρι στιγμης οικονομικότερη λύση με ωραια εμφάνιση(στα δικα μου ματια) ειναι το τενερε. Μεγαλο φάουλ του οι σαμπρέλες. + 700 ευρω σε αξεσουάρ αυτη τη περιοδο που δίνει.
Τουαρεγκ τα εχει ολα. Θα έβαζα κάγκελα σχάρα και ίσως μια σέλα ψηλότερη κομφορτ. Ανεβαίνει λιγο το κόστος. Το δικαιολογεί ομως.
Τα υπόλοιπα θα τα δω μετα το πασχα που μου είπαν οτι θα υπάρχουν τεστ ραιντ.
Το τρανσαλπ στα 11.500 δεν εχει ουτε χούφτες. Με μια πρόχειρη εκτίμηση θεωρω θελει γυρω στα 1000 ευρω ακομα εξοπλισμό και μια εμφάνιση που δεν με προκαλεί να τα δωσω. Και το καλυτερο να ειναι για την χρήση που κανω μάλλον θα προτιμήσω κάποιο αλλο. Να μου αλλαξει τοσο η εικόνα οδηγώντας το; Θα δουμε.
Μου εχει δημιουργηθεί μεγαλη περιέργεια για το vstrom που περιμενω να οδηγησω και ίσως καποιο tenere world raid ΑΝ κανω την υπέρβαση. Βεβαια ειδα οτι παίζει κ ενα καινουριο 890 στοκ 22αρι στον Πετρόπουλο στα ιδια λεφτα με το raid. Το απλό οχι το R. Το οποιο δεν εχω ψάξει τοσο. Απλά καπου εκει θα παίξει το ταβάνι μου το οικονομικό τραβώντας το λιγο απο τα μαλλια. Ιδανικα θα ηθελα πιο κατω.
 

AntonisD

Μέλος
Όνομα
Αντώνης Δαφνής
Μοτό
NC 750X
SH 150
Kaze R 110
Εγώ θα σας πω γιατί προτίμησα το Touareg από τα άλλα τρία της κατηγορίας
Πήρα και τα τέσσερα τεστ από 45 λεπτά περίπου το καθένα

Όλα τα μηχανάκια ήταν καλά
Για τις ικανότητες μου στο χώμα θα μπορούσα να παω με όλα (είμαι ένας μέσος οδηγός).
Το Transalp και το tenere τα απέρριψα λόγω σαμπρελας
Ίσως με πείτε κολλημένο αλλά δε δέχομαι το 2024 να δώσω λεφτά για μηχανάκι με σαμπρέλες που μπορεί να ταξιδεύει εθνικη με 150+
Διαφορετικά το tenere ίσως ήταν η πρώτη επιλογή μου γιατί είναι πανέμορφο
Το Transalp εντελώς αδιάφορο εμφανισιακά με σαμπρέλες και χωρίς ρυθμίσεις στις αναρτήσεις .Μη πει κάποιος ότι αντιπαθώ τη Honda γιατί πριν το Aprilia είχα συγχρόνως Nc 750 Crf 250 και Sh 150
Το 790 πολύ καλό αλλά πολύ άσχημο για τα γούστα μου

Το Touareg έχει αυτά που ήθελα
Πολύ όμορφο .γρήγορο, έχει όλα τα ηλεκτρονικά (ίσως να μην είναι και καλό αυτό αλλά εγώ τα ήθελα )ταξιδεύει καλά σε άσφαλτο και χώμα , ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, δεν έχει σαμπρέλες ,4 χρόνια εγγύηση και καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.

Το μείον του είναι το κακό παρελθόν της Aprilia σε αξιοπιστία που με προβλημάτισε

Χρειάζεται ότι και τα υπόλοιπα από αξεσουάρ (κάγκελα-σχαρα-ποδιά-βάσεις για βαλίτσες η σαμάρια και χούφτες)εύκολα 1000+ για αυτό δεν ήταν κριτήριο για την αγορά της μηχανής

Ελπιζω να βοήθησα και θα πρότεινα να αρχίσεις να απορρίπτεις ότι σε σου κάνει για να αποφάσισεις τι τελικά θα αγοράσεις


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Doc.DD

Μέλος
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
r 1200gs 07/suzuki dr 350s 92
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα ποιο piece of mind προσφέρει η χονδα :UH:
Στα φορά εξωτερικού διαβάζω ιδιοκτήτες να κλαίνε πάνω από τα μπροστινά του αφρικα1000,κ όχι μόνο.για μένα τα πιο αξιόπιστα της κατηγορίας από αυτά που ακόμα πουλιούνται καινούργια είναι τα τενερε.
Από μεταχειρισμένα εγώ θα έψαχνα ένα φθηνό και καλό(αν υπάρχει) f800gs καθότι είναι ακόμα το καλύτερο all around adve με αξιώσεις σε χώμα κ τουρινγκ.
Από τα καινούργια μέχρι το όριο των 20κ που ήθελα να δώσω πήρα Τουαρέγκ.σιγουρα τα γούστα κ τα θέλω του καθενός διαφέρουν
 

Thanpen

Μέλος
Περιοχή
Κορινθος
Όνομα
Θάνος
Μοτό
Africa twin
Tuareg 660
Παιδιά όλα χούφτες και ποδιές θέλουν , για εμένα αν ήθελα τρανσαλπ δεν ια ήταν απαγορευτικό το ότι δεν έχει χούφτες , Κλάιν μαιν , αφού και στα αλλά χούφτες θα βάλεις τι θα μείνεις με τις πλαστικές ; Και αν θες πλαστικές παίρνεις με κάτω από 100€ σιγά το κόστος . Ο αποτρεπτικός παράγοντας είναι το cruise control , οι σαμπρέλες και οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις . Πιες χούφτες τώρα
 
Top Bottom