Ένας τρελός ταξιδιώτης με ένα ακόμη πιο τρελό μοτόρι..!!

Alexmak 125

Μέλος
Περιοχή
Αστακος, Αιτωλοακαρνανια
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
Derbi Senda DRD 125
BMW f800 gs (το προβληματικό)
Μέτα από πολύ καιρό παρακολούθησης μέσα σε αυτό το φόρουμ νιώθω και εγώ την ανάγκη μετά από όλα αυτά τα ταξιδιωτικά που έχω διαβάσει να παρουσιάσω επιτέλους το δικό μου. Ένα ταξιδιωτικό το οποίο το έκανα για να ξεσκάσω λίγο από την θητεία του στρατού και φυσικά για να ανακαλύψω την ωραία μας Ελλάδα. Η αρχή του ταξιδιού είναι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και ο τελικός προορισμός είναι η Κέρκυρα. Ας μπούμε σιγά σιγά στο ψητό..

29.4.15: Μία μέρα πριν το ταξίδι!

Εδώ και τρεις μέρες κάτι με είχε πειράξει και είμαι όλη την ώρα με διάρροια αλλά δεν το βάζω κάτω, δεν ήθελα να ακυρώσω αυτό το ταξίδι. Το απόγευμα παίρνω δυο Imodium και κάνω και τρεις φορές τον σταυρό μου για να ξεκινήσω την επόμενη μέρα αυτό ταξίδι που σχεδίαζα εδώ και 1 μήνα. Το απογευματάκι ετοιμάζω τα πράγματα που θα πάρω μαζί μου. Το βράδυ βάζω ξυπνητήρι στις 7 και προσπαθώ να κοιμηθώ γιατί ως γνωστών υπήρχε αυτή η αγωνία που σε κάνει να στριφογυρίζεις και να μην μπορείς να κοιμηθείς, ευτυχώς τα κατάφερα και κοιμήθηκα.

30.4.15: Μέρα 1η..

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSL9xREN7iog.kTEtUjVXlYQs&usp=sharing

Ξυπνάω το πρωί, ετοιμάζομαι και κατεβάζω σιγά σιγά τα πράγματα στο γκαράζ ώστε να τα φορτώσω στο πάνω μηχανάκι. Μετά από λίγη ώρα τελειώνω και το εργαλείο είναι έτοιμο για απογείωση!! (και τι εργαλείο έτσι? 125cc!!!) Πρώτη στάση Γλυκή, πηγες Αχέρωντα!



Εδώ σας παρουσιάζω τον πύργο του Άιφελ!



Ξεκινάω λοιπόν και μετά από λίγη ώρα σταματάω λίγο πιο έξω από τον Αστακό για να κάνω έναν τελευταίο έλεγχο μην χάσω και τίποτα στον δρόμο.



Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από την διαδρομή..


κάπου κοντά στο Άκτιο





Στην επαρχιακή οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας μπερδεύτηκα και συνέχισα ευθεία αντί για να στρίψω δεξιά στην διασταύρωση που έπρεπε και να πάω προς Γλυκή. Ευτυχώς που μετά από λίγο την ψηλιάστικα την υπόθεση και έβαλα το gps και γύρισα πίσω και πήρα τον σωστό δρόμο.



Τώρα είμαι σίγουρος ότι όλα πάνε καλά!

Έφθασα στην Γλυκή και ο πρώτος ήχος που περίμενα να ακούσω ήταν το νερό του ποταμιού! Αλλά έπεσα έξω! Την συγκεκριμένη μέρα είχαν μια τοπική γιορτή και είχαν πανηγύρι με ψητά και κλαρίνα. Το πρωί δεν είχα φάει τίποτα οπότε είχα πεθάνει της πείνας και έψαχνα απεγκνωσμένα έναν φούρνο για να φάω κάτι. Ρώτησα έναν ντόπιο και μου είπε που βρίσκεται ο μοναδικός φούρνος του χωριού. Ξεκινάω και μόλις φθάνω αντικρίζω έναν κλειστό φούρνο! Ωραία λέω! Καλά αρχίσαμε. Όταν μπήκα όμως στο χωριό είχα σταμπάρει ένα σούπερ μάρκετ οπότε την έβγαλα με ένα κουρασανάκι και έναν χυμό από εκεί.
Μόλις έφαγα έφυγα κατευθείαν για τις πηγές του Αχέρωντα!

Κανονικά η διαδρομή μέσα στον μονοπάτι ήταν 10 λεπτά αλλά εγώ την έκανα κάνα μισάωρο.. Όλο το τοπίο ήταν υπέροχο.. Ο ήχος του ποταμιού σε συνόδευε σε όλη την διαδρομή!






Αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ήταν ότι σε μερικά σημεία του ποτάμιου το νερό έβγαινε μέσα από το πυθμένα του των χαλικιών! Πολύ νερό!



Εεεε και μία στάση για ξεκούραση επιβάλλεται!
 
Τελευταία επεξεργασία:

la veloce

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
theoharis
Μοτό
Multistrada 1200s
Μπράβο ρε Αλέξανδρε είσαι ωραίος. Όμορφο το derbi. Με τι ταχύτητα συνήθως ταξιδεύει το 125ρι σου;
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Γουσταρω να βλεπω νεα παιδια,να καβαλανε τη μηχανη τους,να αφηνουν στην ακρη τις αναστολες τυπου "που να πας με λιγα κυβικα και στενη σελα και τοσο αερα και...παΤΖαρια μεντολες και λοιπα........",να φορανε το κρανακι τους και γεια σας!!!:yew:
Και να γουσταρουμε ολοι μας. Εσεις οι πιτσιρικαδες να γουσταρετε μηχανη κι εμεις οι πιο μεγαλοι...πιτσιρικαδες εσας που αρχιζετε σωστα τα βηματα στη μοτοσυκλετα και στον ομορφο κοσμο της!:friendship:
Μπραβο Αλεξανδρε,εισαι και κοντοχωριανός ειδα, καποια στιγμη θα τα πουμε κι απο κοντα :)
 

Alexmak 125

Μέλος
Περιοχή
Αστακος, Αιτωλοακαρνανια
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
Derbi Senda DRD 125
BMW f800 gs (το προβληματικό)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια! Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω και εγώ να έρθω σε κάποια μάζωξη και να σας γνωρίσω όλους από κοντά.. :friendship: :friendship:

Σε όσους φίλους είχα μιλήσει για το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει (Αστακός, Γαλαξίδι, Βόλος, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και πάλι πίσω) και για το συγκεκριμένο, όλοι μου λέγανε που θα πας με το 125 και είσαι τρελός, ότι θα χαλάσει και άλλα τέτοια κουλά. Ευτυχώς όμως που βρήκα επιτέλους άτομα που καταλαβαίνουν την τρέλα μου.. :yew:

Χάρη η ταχύτητα που ταξιδεύω είναι σταθερά 80-90 χλμ, εκτός άμα βρω καμιά κατηφόρα που πιάνω και τα 120 χλμ και νιώθω ότι απογειώνομαι!:D

Κώστα ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να τα πούμε! :D

(Επειδή το σκ δεν θα έχω χρόνο, θα συνεχίσω το ταξιδιωτικό από Δευτέρα)
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Εγώ πάλι. .......γιατι σε βλέπω μια χαρά και εσένα και το εργαλείο σου.
Τρελοί είναι όσοι δεν τολμούν και κάθονται στο σπίτι τους και στα καφενεία.
Περιμένουμε την συνέχεια φιλαράκι. ....:)

advφον!!
 

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
......ρε τι μου θυμίζει....τι μου θυμίζει........
Αλέξανδρε κάπως έτσι ξεκινήσαμε οι περισσότεροι και πίστεψέ με αυτές οι αναμνήσεις είναι οι πιο ωραίες !!! Ζήσε τες όσο πιο ανέμελα μπορείς. ......κι αν πάλι περάσεις απο Θεσσαλονίκη με το 125 τα τηλ. όλων μας είναι στο προφίλ......... συνέχισε να μοτοσικλετείς.....με ότι εχεις
 

sliv

Δεν βάζω ασφάλτινα !
ADVRIDE Team
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Stratis
Μοτό
GS1200 Adv.
Αλεξανδρε ...το μηχανακι δεν κανει τον ταξιδιωτη ............ο ταξιδιωτης αναδεικνύει την μηχανη ....;)

μην ξεχνας οτι υπαρχουν πολλοι ....με 1000αρια, 1200αρια κλπ.. που μονο τα πληρωνουν, τα πλενουν και πανε σε καμια ταβερνα τις κυριακες...... "μονο καλοκαιρι" !!!!! :p:p


ωραιος ...!!!! ;)
 

Alexmak 125

Μέλος
Περιοχή
Αστακος, Αιτωλοακαρνανια
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
Derbi Senda DRD 125
BMW f800 gs (το προβληματικό)
30.4.15: Μέρα 1η............. Η συνέχεια!

Επόμενη στάση Μύλοι του Σουλίου! Είχα την εντύπωση ότι ήταν κοντά στις πηγές του Αχέρωντα αλλά έκανα λάθος. Έπρεπε να ακολουθήσεις έναν άθλιο δρόμο γεμάτο απότομες στροφές που σε ανέβαζε ψηλά και μετά να κάνεις κάπου δεξιά και να κατέβεις πάλι κάτω για να συναντήσεις ξανά τον ποταμό. Όμως η θέα από ψηλά ήταν πολύ καλή! Είχες στο πιάτο όλο το χωριό Γλυκή..





Αλλά το καλύτερο ήταν όταν έφτασα..!
Τι γίνεται εδώ ρε π.... μου?????? Δεν πίστευα στα μάτια μου! Μαγεύτηκα με αυτό που έβλεπα!











Τι στο καλό..? Στον παράδεισο είμαι..? Ότι και να πω πραγματικά είναι λίγο! Όποιος δεν έχει πάει πραγματικά να πάει! Αξίζει!!
Συνεχίζω το δρομάκι προς ένα καφενείο και βλέπω ένα άλλο δρομάκι που βγάζει πάνω στους μύλους, χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα να δω πως είναι μέσα μετά από τόσα χρόνια.



Σκαλάκι σκαλάκι κατέβαινε το νερό, το ίδιο γινόταν και στα εξωτερικά σκαλιά του νερόμυλου!



Η περιοχή εκεί είχε 3 νερόμυλους, ο πρώτος είναι αυτός που έχω φωτογραφίσει που είναι και ο πιο όμορφος, ο δεύτερος είναι ερείπιο και ο τρίτος τον έχει ανακατασκευάσει ο ιδιοκτήτης του καφενείου.
Πάμε λοιπόν και για ένα χυμό, γιατί όπως είπαμε δεν ήμουν και στα καλύτερα μου για να πιω καφέ..



Ο τρίτος νερόμυλος, όπου μαζί του έδρευε και το καφενείον!!







Η ηρεμία, ο ήχος του ποταμιού, και όλο αυτό το τοπίο σε έκανε να μην θες να φύγεις από εκεί! Ο ιδιοκτήτης του καφενείου ήταν ένας μεγάλης ηλικίας καλόψυχος άνθρωπος,και έτσι τον προσκάλεσα να κάτσει μαζί μου να μου πει για την ιστορία της περιοχής μιας και δεν είχε καθόλου κόσμο το καφενείο. Του είπα να μου πει για την ιστορία των νερόμυλων, την ιστορία του Σουλιού και να μου προτείνει όμορφα αξιοθέατα να επισκεφθώ. Από όλα αυτά που μου είπε τα μόνα που συγκράτησα ήταν τα 2 κάστρα που μου είπε να πάω να δω, και το νεκρομαντείο, όλα τα υπόλοιπα τα είχα ξεχάσει. Εκεί που μιλάγαμε έρχεται και η γυναίκα του με ένα πιάτο προς το τραπέζι, ένα πιάτο γαλατόπιτα! Όπως προανέφερα ήταν πάρα πολύ καλοί άνθρωποι!



Η ώρα περνούσε και εγώ έπρεπε να πηγαίνω, έτσι λοιπόν χαιρέτησα τους ιδιοκτήτες και πήρα και πάλι τον δρόμο προς τον επόμενο προορισμό μου. Ο επόμενος προορισμός ήταν το Σούλι, αλλά ακυρώθηκε λόγω ότι ερχόντουσαν πολλά σύννεφα και προτίμησα να το παραλείψω, μην με πιάσει και καμία μπόρα. Έτσι κατευθύνθηκα πάλι προς την Γλυκή για να δω την σκάλα της Τζαβέλαινας.



Αποχαιρετάω και τον δρόμο για το Σούλι και ελπίζω κάποια μέρα να με ξαναβγάλει ο δρόμος και να το δω..



Όταν έφτασα στην Γλυκή εκτός ότι είχαν βάλει λάθος την πινακίδα για την Σκάλα Τζαβέλαινας και έψαχνα τον σωστό δρόμο, με περίμεναν και 200μ off road οδήγησης! Τέλος πάντων μετά από μεγάλη προσπάθεια έφτασα..
Αυτό είναι το light κομμάτι της διαδρομής, είχε και πιο χάλια δρόμο αλλά πάνω στα νεύρα μου δεν έβγαλα καμία φωτογραφία.





Να τη και η Σκάλα της Τζαβέλαινας..





Με το που βγήκα από την άλλη μεριά του τούνελ φάνηκε ένα παρατηρητήριο και άρχισα να κατευθύνομαι πλέον με τα πόδια προς αυτό..





Και μετά από λίγο περπάτημα επιτέλους έφτασα.. Παντού πράσινο!



Το μονοπάτι συνέχιζε αλλά δεν είχα χρόνο να συνεχίσω επειδή ήδη ήταν αργά και έπρεπε να πάω να δω την Μονή του Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη.. Έτσι γυρνάω πίσω και στο κατέβασμα πετυχαίνω έναν παλιόφιλο!
Του λέω <<τι χαμπάρια?>> αλλά αυτός εκεί, μασούλαγε φύλλα..



Όταν γύρισα πίσω βλέπω το κλειδί ξεχασμένο πάνω στο μηχανάκι, <<ΩΡΑΙΑ>> λέω! Δεν ξέρω αν σας έχω πει, αλλά έχω ένα κακό κουσούρι, λόγω ότι κυκλοφορώ σε χωριό και δεν υπάρχει θέμα κλεψίματος, αφήνω πολύ συχνά το κλειδί πάνω στο μηχανάκι και τώρα μου έχει μείνει συνήθειο το οποίο πρέπει να κόψω.. Μέτα από αυτό το σοκ ξαναπαίρνω και πάλι τον δύσκολο κατήφορο προς την Γλυκή και μετά τον δρόμο για την Κυψέλη.



Η διαδρομή προς την Κυψέλη ήταν απίστευτη. Ωραίες στροφές, καλή άσφαλτος και πάνω απ' όλα ωραίο τοπίο!






Μετά από 20 λεπτά φθάνω στην Κυψέλη. Ρωτάω κάτι παπούδια που καθόντουσαν στην πλατεία του χωριού κατά που πέφτει η Μονή, και μου λένε... Την βρήκα σχετικά εύκολα.





Δεν κάθομαι πολύ και ξεκινάω για την όμορφη Πάργα! Και πάλι ο δρόμος ήταν πολύ καλός.. Όταν έφτασα στην Πάργα θυμήθηκα ότι δεν έχω φάει τίποτα και είμαι μόνο με 1 κρουασάν, 1 κομμάτι γαλατόπιτα και 2 χυμούς από το πρωί. Όταν βλέπεις τόσα όμορφα πράγματα ξεχνάς τα πάντα, ακόμα και να φας! Έτσι άφησα το μηχανάκι κοντά στην πιάτσα των ταξί και τους είπα να ρίχνουν καμιά ματιά μιας και είχα και όλη την πραμάτεια επάνω.. Κάνω μία βόλτα στο λιμάνι της Πάργας, τσεκάρω και που έχει σουβλατζίδικα και κάθομαι σε ένα,παραγγέλνω 2 απ'ολα, και δίνω και το κινητό με τον φορτιστή να το βάλουν σε κάποια πρίζα επειδή ήταν έτοιμο να κλείσει..


Το δεύτερο σουβλάκι μην το ψάχνεται, από την πείνα που είχα δεν κρατιόμουν..



Κάθισα και καμία ώρα επιπλέον να φορτίσει λίγο το κινητό και σκεφτόμουν που θα έμενα το βράδυ. Δεν είχα χρόνο να ψάξω για καμιά ερημική παραλία επειδή ήταν περασμένη η ώρα... Έτσι θυμήθηκα μια πινακίδα που είχα δει για ένα οργανωμένο κάμπινγκ όταν κατέβαινα από τον περιφερειακό προς την Πάργα. Όταν πήρα το κινητό στα χέρια μου αμέσως γκουγκλαρα το όνομα του και είδα ότι άνοιγε την επόμενη μέρα, όμως όταν ρώτησα κάτι ντόπιους μου είπαν ότι παίζει να είναι ανοιχτό, έτσι δεν έχασα χρόνο και πήγα από εκεί να δω αν όντως ήταν.


Τελικά στάθηκα τυχερός. Ήταν ανοιχτό και εκτός από αυτό μου έκανε και καλύτερη τιμή, από 16ε την βραδιά για σκηνή - μηχανάκι μου το έκανε 10.. Και εκεί έπεσα πάλι σε καλά άτομα, οι ιδιοκτήτες ήταν πολύ φιλικοί. Πήγα έστησα την όμορφη σκηνούλα μου και βουυυυρ για μπανάκι..





Ήμουν λιγάκι κουρασμένος οπότε μετά το μπάνιο άραξα για καμιά ωρίτσα στην σκηνή να ξεκουραστώ.. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να πάρω την μεγάλη απόφαση να σηκωθώ και να πάω για μια μπυρίτσα προς το κέντρο μιας και δεν ήθελα να χάνω καθόλου χρόνο. Πήρα το μηχανάκι και το άφησα πάλι στο ίδιο σημείο με το πρωί αλλά αυτή την φορά ξεφόρτωτο. Έκανα μια βόλτα στο λιμάνι αλλά δεν είχε καθόλου κόσμο και η ώρα ήταν ακόμη 9. Έτσι έψαξα να βρω κανα μπαράκι με καλή μουσική να κάτσω να πιω καμιά μπυρίτσα. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε ένα ροκ μπαρ που είχα τσεκάρει δίπλα από το σουβλατζίδικο που έτρωγα. Όμορφο μπαράκι αλλά μόνο ροκ μουσική δεν έπαιζε. Ευτυχώς στο τέλος άλλαξε το πρόγραμμα και έβαζε ωραία μουσικούλα. Το όνομα του ήταν Anticο..









Ύστερα από τις μπυρίτσες μου επέστρεψα κατά τις 2:00 στο κάμπινγκ. Το κρύο και η υγρασία ήταν αφόρητα! Κάτι έπρεπε να κάνω μιας και το σλίπιν μπαγκ που έχω ήταν καλοκαιρινό! Άφησα λοιπόν το παντελόνι από κάτω και έβαλα δυο χοντρές μπλούζες από πάνω. Τυλίχτηκα με το σλίπιν μπαγκ και με το δεύτερο πανί της σκηνής και έβαλα στο τέλος και την λαιμουδιέρα στο κεφάλι και μέτα από 5 λεπτά με πήρε ο ύπνος μιας και η κούραση ήταν πολύ..



Και δύο φώτο για να γελάσετε!!




 

N4pSt3R

Lost Balkaneros
Περιοχή
Ορεστιάδα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
BMW F800gs
:hailbig::hailbig::biker2::biker2:

Πολλά πολλά μπράβο για το ταξιδάκι σου και για την κίνηση να το κάνεις με ότι μέσο είχες στη διάθεση σου!!!Αναμένω την συνέχεια που φαίνεται γ@μ@τη!!!
 

Alexmak 125

Μέλος
Περιοχή
Αστακος, Αιτωλοακαρνανια
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
Derbi Senda DRD 125
BMW f800 gs (το προβληματικό)

1.5.15:Μέρα 2....



https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zTHwCVID-HTk.kEBbg7IPKvYs&usp=sharing




Καλημέρες!!






Ξυπνάω κατά τις 10 το πρωί, επικρατούσε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τα πουλάκια να κελαηδούν, τα φύλλα να ακούγονται που τρίβονται μεταξύ τους, και όλα τα συναφή μέχρι να σηκωθώ και να καταλάβω ότι ήμουν πιασμένος λόγω ότι δεν είχα υπόστρωμα και λόγω της υγρασίας.. :banghead::banghead::banghead: Αρχίσανε πάλι τα καντήλια και οι καμπάνες να βαράνε πρωινιάτικα. Μέτα από λίγη ώρα διατάσεων και πολύ ειδικών ασκήσεων στρώνει η κατάσταση! :D Την συγκεκριμένη μέρα είχα υπολογίσει ότι θα μετακόμιζα στα Σύβοτα, αλλά η Πάργα μου άρεσε τόσο πολύ που δεν ήθελα να φύγω. Ετσι μετά από λίγη ώρα σκέψεις αποφασίζω να διανυκτερέψω και δεύτερη μέρα στην Πάργα και να αφήσω τα Σύβοτα για αύριο..

Το σημερινό πρόγραμμα θα είναι πολύ χαλαρό.. Η μόνη διαδρομή που έχω, είναι να πάω στο πάρκο αναψυχής της Πέρδικας που είναι ένα τέταρτο απόσταση από την Πάργα.. Έτσι λοιπόν ετοιμάζομαι σιγά σιγά, καβαλάω το μηχανάκι και όπως πάω προς την έξοδο του κάμπινγκ βλέπω ένα αρνί στην σούβλα και τους ιδιοκτήτες του κάμπινγκ να κάθονται δίπλα. Εκείνη την ώρα συνειδητοποιώ ότι είναι πρωτομαγιά, είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου!
Τους χαιρετάω και συνεχίζω προς πιθανό φούρνο για μάσα.. Ρωτάω έναν περαστικό και μου λέει ότι έχει 10 μέτρα πιο κάτω. Βρίσκω τον όμορφο φούρνο που μου είπε ο κύριος και κάθομαι σε κάτι τραπεζάκια έξω να φάω μια τυροπιτούλα και να πιω έναν χυμό.






Ο φούρνος έχει και καγκελάκι ειδικό για τα σκυλάκια! Πολύ προχώ!!! :hailbig:





Ύστερα τελειώνω την μάσα, πληρώνω και παίρνω το μηχανάκι για να πάω να το φουλάρω βενζίνη, μην έχω και κάνα απρόοπτο στην διαδρομή. Βρίσκω ένα βενζινάδικο, σταματάω, σβήνω, βγάζω τάπα, βάζει βενζίνα, πληρώνω, βάζω τάπα, πάω να βάλω μπροστά, ΤΣΙΦΟΣ!!!!!!! :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:

Ναι καλά ακούσατε..
Το μηχανάκι δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα, η μίζα δεν όπλιζε. Οπότε το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι η μπαταρία μιας και την είχα και 3 χρονάκια πάνω και έκανε και κάτι νούμερα τελευταία.. Ρωτάω τον βενζίνα μπας και έχει τίποτα καλώδια να το βάλω μπροστά αλλά άκυρο.. Μου είπε ο βενζινάς ότι έχει ένα συνεργείο λίγα μέτρα πιο κάτω και ίσως με βοηθήσει αυτός. Με τα πολλά το παίρνω στα χέρια και πηγαίνω.. Στην κατηφόρα δοκίμασα να το βάλω με ταχύτητα μπροστά και πήρε κανονικά, οπότε μου έφυγε ένα βάρος. Φθάνω στο συνεργείο μπαίνω μέσα του λέω ακριβώς τι έγινε και βγάζω την σέλα να τσεκάρουμε με το πολύμετρο την τάση της. Αμέσως έδειξε ότι η μπαταρία είναι πεσμένη. Ωραία λέω φθηνά την γλυτώσαμε! Που να ξερά όμως ότι θα πήγαινε 70 ευρώ μια μπαταρία?? :UH:

Και στο σκρουτζ βρήκα ακριβώς την ίδια με 45 ευρώ και του λέω εδώ γιατί έχει 70? Και άρχισε μία ιστορία ότι τις βάφουν και δεν είναι αφεντικές κτλ κτλ. Με λίγα λόγια έπεσα στην ανάγκη του και την έβαλα. Και το χειρότερο είναι ότι έχασα 1 ώρα περιμένοντας να φορτίσει η μπαταρία! Για να περάσει η ώρα λάδωσα λίγο την αλυσίδα, τσέκαρα λάδια, φρένα κτλ κτλ. Μόλις φόρτισε η μπαταρία την βάζουμε κατευθείαν πάνω και μετράμε να δούμε άμα φορτίζει κανονικά από το μηχανάκι. Όλα κομπλέ οπότε βουρρρρρρ για Πέρδικα! :biker:


Φθάνω στο χωριο και ρωτάω μία κοπέλα σε ένα περίπτερο που πέφτει το πάρκο αναψυχής Πέρδικας. Με τα λόγια δεν έβγαλα άκρη οπότε βάζω το gps στο κινητό και μου δείχνει η κοπέλα που είναι. Τελικά ήταν πριν το χωριό και δεν χρειαζόταν να ανέβω στο χωριό, τέλος πάντων.. Βρίσκω τον δρόμο που πρέπει να κάνω δεξιά, και το παίρνω όλο ευθεία. Μετά από 5 λεπτά φθάνω και αντικρίζω ψησταριές καρέκλες τραπέζια και όλα τα συναφή.. Αφήνω το μηχανάκι κοντά σε έναν ψήστη, και τον ρωτάω τι γίνεται εδώ. Μου απαντάει ότι γιορτάζει μία τοπική εκκλησία αύριο και έχουν αρχίσει να ψήνουν από σήμερα. Σε αυτό το ταξίδι για κάποιο περίεργο λόγο με κυνηγάνε τα πανηγύρια! :D
Του αφήνω το κράνος και του λέω να προσέχει το μοτόρι και παίρνω τον δρόμο προς το πάρκο.









Μόλις μπαίνω μέσα αντικρίζω ένα πανέμορφο αλλά κατεστραμμένο πάρκο. Το έχουν καταστρέψει οι βροχές του Χειμώνα.. Η φυσική ομορφιά όμως το κρατάει ακόμα ζωντανό!









Όλα θαμμένα μέσα στην όμορφη φύση!








Δεν ξέρω τι με έπιασε αλλά βγήκε κατευθείαν το ένστικτο του ταρζάν!!! :p












Κάποτε υπήρχαν ελάφια εκεί μέσα..






Εσωτερικά ένας νερόμυλος του πάρκου...






Κρύσταλλο λέμεεε!!!





Προλαβαίνω! προλαβαίνω!! προλαβαίνω!!! Φτου γαμουτ!!!!!!!! :waiting:




Το 'χω!! το 'χω!! Το 'χω!!!! :D





Μετά από καμιά ώρα ηρεμίας γυρνάω πάλι πίσω. Πηγαίνω στον ψήστη που του είχα αφήσει το κράνος και του λέω να μου πιάσει ένα καλαμάκι επειδή από την ώρα που είχα φτάσει μου είχαν σπάσει την μύτη!!





Κάθομαι μπροστά από τον ψήστη και και του πιάνω την κουβέντα. Ρώτησα πάλι αν έχει κάτι ενδιαφέρον εδώ τριγύρω και μου είπε για μια παραλία στο τέλος του δρόμου που την έχει χωρίσει στην μέση το ποτάμι! 5 λεπτάκια απόσταση... Μόλις το άκουσα αυτό ξετρελάθηκα και αμέσως καβάλησα το μηχανάκι και πήγα να την δω!







Η παραλία λέγεται Καραβοστάσι και τελικά είχε δίκιο! Πραγματικά αξίζει αυτό το θέαμα που θα αντικρίσετε!! Το Καραβοστάσι είχε πολλά ξενοδοχεία και μια μεγάλη παραλία στην οποία υπήρχαν πολλά τροχόσπιτα! Η θέα είναι πραγματικά όμορφη!







Μετά από το Καραβοστάσι γυρνάω πάλι πίσω στην Πάργα για να επισκεφθώ το κάστρο που το έβλεπα από κάτω χθες το βράδυ..




Η Πάργα από το κάστρο!!!












Ύστερα από το κάστρο άρχισα τις βόλτες μέσα στα σοκάκια και στα μαγαζιά της Πάργας και μετά κατέληξα στο χθεσινό σουβλατζίδικο για φαί..

Να και ένα ωραίο βεσπάκι!!










Μετά το φα'ι' επέστρεψα στο κάμπινγκ για να κάνω ένα μπανάκι και να κάτσω καμιά ωρίτσα να ξεκουραστώ.



Κατά τις 9 πήγα προς το κάστρο για να τραβήξω καμιά νυχτερινή φωτογραφία την Πάργα από ψηλά, ύστερα μια βολτίτσα στο λιμάνι, και στο τέλος κλασσικά στο Antico για μπυρόνια!!




Στο κάστρο έκατσα κάνα μισάωρο και έβγαζα φωτογραφίες μέχρι που άκουσα μια φωνή από τους ιδιοκτήτες της καφετέριας ότι κλείνει το κάστρο. Έπιασα την κάμερα στο ένα χέρι, έπιασα το τρίποδο στο άλλο και έτρεχα προς την έξοδο σαν παλαβός για να τους προλάβω! Όπως κατέβαινα τα σκαλάκια πήγα να σαβουριαστώ 2-3 φορες αλλά ευτυχώς την γλίτωσα και εγώ και η μηχανή!!








Σήμερα το Antico έπαιζε ωραία μουσική που του άρμοζε και είχε και περισσότερο κόσμο! Ήθελα να κάτσω κι άλλο, αλλά την επόμενη μέρα έπρεπε να ξυπνήσω πρωί για να προλάβω το καράβι που με βόλευε στην Ηγουμενίτσα και εκτός από αυτό ήθελα να είμαι και ξεκούραστος για να αντέξω. Έτσι έκατσα μέχρι τις 12 και επέστρεψα στο κάμπινγκ για ύπνο..





Άντε και καλό μας βράδυ!!
 

Alexmak 125

Μέλος
Περιοχή
Αστακος, Αιτωλοακαρνανια
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
Derbi Senda DRD 125
BMW f800 gs (το προβληματικό)
Ηλία και εσύ και όλοι μέσα από το φόρουμ άμα σας βγάλει ο δρόμος σας στον Αστακό θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω από κοντά.. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την δύναμη που μου δίνετε!! :):)
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Mπραβο Αλεξανδρε ολοι πηγαμε καποτε το Ταξιδι μας με ενα 125..
Το δικο μου μαλιστα ειχε οπως και το δικο σου προορισμο την Κερκυρα, μια μερα να παμε και μια να συνελθουμε!
 
Top Bottom